St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Geen categorie » Achates binnenkort zonder bestuur!

Achates binnenkort zonder bestuur!

26 december 2016

Al een aantal jaren zijn in het bestuur enkele bestuursfuncties niet ingevuld. In de komende ledenvergadering stopt Jeroen Liebrand als bestuurder Sponsorzaken. Dit betekent, dat vier van de acht functies door de andere bestuursleden moeten worden opgevangen. PR & Communicatie, Seniorenzaken en het Secretariaat zijn de andere vacatures. De functie van secretaris wordt sinds december 2015 ad interim door een ‘oud’ bestuurslid ingevuld.

Ook de commissies zijn onvoldoende of niet bezet, waardoor de continuïteit en kwaliteit van de vereniging echt in gevaar komt. Veel personen zijn gevraagd, maar er is altijd wel een reden waarom het niet past. Voor een vereniging met 600 leden is dit een trieste constatering, maar helaas ook werkelijkheid. Een dooddoener is de opmerking, dat alle verenigingen moeite hebben om vrijwilligers te krijgen. Vrijwilligerswerk kost tijd en vraagt om verantwoordelijkheid nemen. Met zoveel leden en daarbij nog ouders van jeugdleden mag onze mooie vereniging niet ter ziele gaan aan onbestuurbaarheid en moet het mogelijk zijn voldoende mensen te vinden, die de schouders eronder willen zetten.

Het bestuur stelt een ultimatum, dat als de vier vacatures niet binnen drie maanden zijn ingevuld, zij hun functies per 30 juni 2017 zullen neerleggen.

Voor informatie over de taken van bestuurders of commissieleden kunt u terecht bij voorzitter Eric Thijssen(06-36551379 – eric_thijssen@ziggo.nl of secretaris Jan Broekman(06-38898019 – jb.achates@gmail.com

Op 29 november is de jaarlijkse ledenvergadering en wij hopen van harte, dat u er dan bent en uw verantwoording neemt. Want Achates is van ons allemaal! Bestuur R.K.O.S.V. Achates