St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Geen categorie » De Zwaluw/Achates MO13 wordt toch tweede.

De Zwaluw/Achates MO13 wordt toch tweede.

6 juni 2018

Na een week vol spanning en zenuwen, was het zaterdag 2 juni eindelijk zover.  De finale  van onze voorjaarscompetitie stond op het programma.  In de laatste wedstrijd van het seizoen kreeg de  Zwaluw/Achates MO13 (nr.2  in de competitie)  Blauw Geel MO13 (nr.1 in de competitie) uit Veghel op bezoek. De thuisploeg moest dus winnen om kampioen te kunnen worden. Vanwege bekerwedstrijden bij de Zwaluw werd uitgeweken naar Ottersum. En het massaal toegestroomde publiek kon een spannende wedstrijd tegemoet zien.

Na de uitgebreide warming up en  een nauwkeurige pasjescontrole kon de wedstrijd beginnen.  Onze bank was dit keer goed gevuld, Lot, Isabel, Juul (beide debuterend) en de geblesseerden,  Fenna en Iza.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, beide ploegen streden om elke meter,  waarbij fysieke duels niet werden gemeden, zonder dat dit ten koste  ging van de sportiviteit. Kortom een voetbalwedstrijd zoals die gespeeld  moet worden.   Een compliment voor Danny de scheidsrechter deze middag. 

Het waren de bezoekers die na een kleine 10 minuten enigszins gelukkig op voorsprong kwamen.  Gelukkig konden de meiden van de Zwaluw/Achates vrij snel via een schot van Mees de stand gelijk trekken.  De blauw gelen hadden het betere voetbalspel,  maar onze  meiden konden dit ruimschoots compenseren door hun inzet.  Kansen waren er over en weer, maar dit keer was het de Zwaluw/Achates combinatie die via een prachtig schot van Esmee op voorsprong kwamen.  Nick onze keeper deed het uitstekend, met een aantal goede reddingen, maar kom toch niet voorkomen dat de bezoekers nog voor de rust de gelijkmaker scoorde.  Met een 2-2 stand gingen we rusten en het publiek (en spelers) konden weer op adem komen.

De tweede helft gaf een ander beeld, met het betere voetbal kreeg de Blauw Geel  meer grip op de wedstrijden en het leek er toch wel op dat de eerste helft te veel kracht had gekost voor meiden van de Zwaluw/Achates. Wij kregen de bal steeds moeilijker van de goal en kwamen nog maar sporadisch over de middenlijn.  Blauw Geel wist de veldoverwicht uiteindelijk om te zetten in een goal en kwam met 2-3 op voorsprong. Toch bleven onze meiden pogen om weer gelijk te maken en ze kregen nog een paar kansen.  Uiteindelijk bleek toch Blauw Geel te sterk en moesten wij  capituleren.  Onze tegenstandster kon nog twee keer scoren. Met een eindstand van 2-5 waren zij toch de terechte winnaar. Helaas geen kampioenschap, maar een mooie tweede plaats.  De waardering van onze trouwe supportersschare was er niet minder om en ook een tweede plaats mag je een beetje vieren.

We hebben een mooi seizoen achter de rug, als spelers  veel geleerd en als team gegroeid (en  toch….. jammer……het kampioenschap was dit keer heel dichtbij).

Een spelersgroep, DE MEIDEN VAN DE ZWALUW/ ACHATES MO13, waar je als verenigingen trots op mag zijn en waar je de komende jaren nog veel plezier van kunt hebben.

Ouders,  supporters,  de Zwaluw en Achates, hartelijk bedankt voor een fantastisch voetbalseizoen.

DE MO13 -1 : Nick, Mees, Tosca , Daniëlle, Anne, Milou, Fenna, Rayva, Iza, Esmee, Mila, Maud, Geertje, Hanna en de staf,  Truus, Rob, Coen en Patrick