St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Geen categorie » De Zwaluw/Achates MO15 op het Easter Open 2019

De Zwaluw/Achates MO15 op het Easter Open 2019

23 april 2019

Afgelopen weekend was er weer het Easter Open, waarvan De Zwaluw een van de organiserende verenigingen is. Het Easter Open is een internationaal toernooi waar Nederlandse en buitenlandse voetbalteams aan meedoen.

En uiteraard wilde de MO15 zich ook het internationale podium meten.

We speelden in Oeffelt en Beugen. Complimenten voor de organisatie, goed geregeld!

Op “Paas”zaterdag speelden we ’s ochtends onze wedstrijden thuis bij de Zwaluw.

Om 9.00 uur troffen we Ponteland United uit Engeland. Maar waar komen zij vandaan ? Ponteland is een dorpje met zo’n 11.000 inwoners in Northtumberland, 15 km ten noorden van Newcastle. Het dorp heeft politiebureau, een treinstation, 4 kroegen (zal dan wel erg druk zijn) en natuurlijk de in 1900 opgerichte voetbalclub Ponteland United.

De meiden van Ponteland GU15 speelden erg goed en snel voetbal, ze hadden een goede balcontrole, overzicht en achter elke pas zat een gedachte. Kortom hier konden wij nog wel wat van leren. We werden terug gedrongen en kwamen nauwelijks van de eigen helft af. Het was een pittige maar faire pot. Ondanks het grotere overwicht van onze tegenstander, konden we de schade beperkt houden tot 2-0 voor Ponteland United.        

Voetbalclub De Meern was het tweede team van de dag. En zoals de naam al doet vermoeden komen zij uit de Meern. Het dorpje is vernoemd naar de Meerndijk die rond 1200 werd aangelegd om de laag gelegen polders tegen hoog water te beschermen. Tegenwoordig is de Meern een wijk van Utrecht, maar de bewoners noemen zich nog steeds Merenezen. Voetbalverening de Meern telt ruim 2.000 leden en heeft in 2013 de Rinus Michels Award gekregen voor beste amateurjeugdopleiding van Nederland. De club telt maar liefst 21 meidenteams waarvan 4 teams  MO15. En gelukkig, onze tegenstandster MO15-1 speelt hoofdklasse. Een tegenstandster die toch wel een paar maatjes te groot voor ons was. De Meern opende al snel de score en kon uiteindelijk uitlopen tot een makkelijke 5-0 overwinning.      

De derde wedstrijd van deze ochtend speelden we tegen Fodboldklubben Sorø Freja uit het gelijknamige dorpje Sorø. Een dorpje omgeven door meren. Sorø was de voormalige hoofdstad van de provincie  Vestsjaelland en ligt op hetzelfde eiland waar ook Roskilde (bekend onder de festivalgangers) en Kopenhagen liggen.  Het dorp heef een kerk en een treinstation. Het is niet bekend of en hoeveel kroegen er zijn om de dorst van de 7.535 inwoners te lessen. Bekend van de Deense ploegen is dat zij er stevig in “klunen”. Het werd fysiek en zware partij. Enigszins gelukkig kwamen de Deense meiden op voorsprong, daarna ontspon een spannende strijdj met kansen over en weer. Ook onze meiden kregen meerdere goede mogelijkheden om de score gelijk te trekken, maar helaas hoefde de Deense keepster niet te vissen. Ondanks de met 1-0 verloren wedstrijd kon de Zwaluw /Achates met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten, dapper en met veel inzet gespeeld.      

Het resultaat van de eerste dag, 0 punten, zelf niet gescoord en 8 goals tegen, laatste in de poule. Een heel nieuwe ervaring voor de meiden.

(Gelukkig werd ’s avond veel goed gemaakt in de enige voetbaltempel die Nederland rijk is. In de strijd om de derde plaats won Feyenoord met 2-1 van AZ ’67.)

Op Paaszondag mochten we in alle vroegte naar Beugen. Hier speelden we om plaats 17 t/m 20, waarbij we de tegenstandsters uit onze reguliere voorjaarscompetitie troffen.
De eerste wedstrijd speelden we tegen Vios ’38 uit Beugen. Een voor ons allen bekend dorpje halverwege Oeffelt en Boxmeer. De naam is afgeleid van “bougheim”, een nederzetting in de bocht (van de Maas). De wedstrijd tegen Vios kende enige schijn van competitievervalsing. In verband met de Championsleage wedstrijden van Ajax, werd naast de wedstrijd Groningen-Ajax, ook Feyenoord-AZ verzet, de wedstrijd begon een uur later. Omdat Mees op de tribune zat, lag zij te laat in haar mandje en moest de eerste wedstrijd (misselijk en vermoeid) van de bank toekijken. De Zwaluw/Achates MO15 was echter de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en speelde voornamelijk op de helft van Vios ’38. De meiden van Vios ’38 braken zo nu en dan toch gevaarlijk door. Het duurde vrij lang, voordat de meiden van de Zwaluw/Achates het overwicht in een voorsprong konden omzetten. Een mooie voorzet van Esmee werd door Hanna bij de tweede paal ingetikt. 1-0, wat ook de eindstand zou zijn.

De meiden van Constantia MO15  uit Wanroij waren de tweede tegenstandster van de dag. Wanroij (wat slechte grond zou betekenen), bij allen bekend van “de Bergen” en de boerenbond. Minder bekende bezienswaardigheden, maar zeker de moeite waard, zijn de  beeldengroep “de eenden” en de “fietser”.

De wedstrijd verliep voorspoedig voor de Zwaluw/Achates MO15.  Het zou en een vrij eenvoudige 4-0 overwinning worden. Isabelle (2x), Lot en Mees waren goalgetters.

Een lastigere tegenstandster, die we ook nog in de competitie tegen gaan komen was Juliana MO15 uit Mill. Mill een Branbants dorpje in de buurt. Waarom zou je er eigenlijk naar toe gaan? Geen idee. Misschien vanwege de asperges. Niet het “witte”goud van de Limburgse zandgronden, maar onderdeel van de Peel-Raamstelling, waarmee een Duitse pantsertrein bij de “slag om Mill” (10 en 11 mei 1940) ontspoorde.

De Zwaluw/Achates begon goed aan de wedstrijd en kreeg via snelle uitvallen diverse kansen om de score te openen. Sofie liet met een mooi en hard schot de 1-0 op het scorebord aantekenen. Juiliana Mill kwam echter goed terug in de wedstrijd en wist ook de gelijkmaker achter Nick te schieten. De meiden van de Zwaluw/Achates zochten telkens weer de aanval op, maar de klok tikte onverbiddelijk voort. Het zou nog spannend worden of wij de overwinning nog naar ons toe konden trekken. Het was Lot die via een diepte pas van Mees alleen op de keeper afging en met een mooie stiftbal de overwinning zeker stelde 2-1 voor de Zwaluw/Achates.    

Het resultaat van tweede dag, 9 punten, 7 doelpunten voor, één tegen en eerste in de poule. Iets om vast te houden en weer moed voor de competitie uit te putten.

Easter Open 2019 wederom een leuke en hopelijk leerzame voetbalervaring. Volgend jaar zijn we weer van de partij.