St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Geen categorie » Ode aan het (echte) gras De Zwaluw/Achates MO13 houdt het spannend

Ode aan het (echte) gras De Zwaluw/Achates MO13 houdt het spannend

28 mei 2018

Zaterdag 26 mei stond de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma uit tegen Berghem Sport.  De Zwaluw/Achates combinatie moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap en Berghem Sport kon bij winst nog derde worden.  Er stond dus wat op het spel deze  dag.  Het beloofde een erg warme dag te worden (28oC) en met het vooruitzicht om dan op plastic gras met stinkende rubber korrels te spelen  tegen een geduchte tegenstander zorgde voor bezorgde blikken bij de technische staf en spelers. In de najaarscompetitie wisten we moeite op deze verfoeide ondergrond slecht een gelijkspel uit de strijd te halen.  Bovendien is de lijst met geblesseerde weer langer geworden Hanna, Iza en sinds woensdag helaas ook Fenna .  Gelukkig  was Lot bereid ons uit te helpen en konden we met 12 speelsters op pad.  In Berghem op de “Koppelsteeg” aangekomen (alle chauffeurs hadden tenslotte dit adres netjes in hun “DomDom” ingevoerd i.p.v.  op voetval.nl  te kijken) bleek de wedstrijd wegens ruimtegebrek bij  FC Schadewijk te worden gespeeld.  En jawel , oef, wat een opluchting  op het sportpark aangekomen  waren er alleen velden met echt prachtig groen vers gemaaid natuurlijk gras. De rest van de accommodatie, och een kniesoor die erop let.

Na de warming up kon de wedstrijd beginnen.  De eerste helft ging redelijk gelijk op, waarbij Berghem Sport  het meest balbezit had en de Zwaluw /Achates de beste kansen.  De speelsters en Berghem kregen ook wel erg veel ruimte om te kunnen voetballen.  Toch waren het vooral hun corners die voor gevaarlijke situaties voor het doel van Nick zorgde .  Door de zenuwachtig heen en weer lopende coach hoeven ze nu  het  “coachvak”de eerste maanden niet meer te maaien.  En ondanks de hitte werd het een pittig duel, waarbij Maud zoveel aan haar shirt werd getrokken, dat ze blij was met de rust nog een shirt aan te hebben (een gewild shirt het blauw wit gestreept van de Zwaluw).  Het fluitsignaal voor de rust kwam op tijd en we gingen rusten met 0-0.  In de rust werden de puntjes op de i en de boel op scherp gezet.

De tweede helft gaf een ander beeld,  de speelsters van Berghem kregen minder ruimte en de Zwaluw/Achates kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd.  Kansen kwamen er,  maar de goal bleef uit waardoor de spanning met de minuut toenam. Er werd door beide ploegen gestreden om elke meter, tot ver in de tweede helft.  Mees was mee naar voren en kon de bal goed voor haar rechter klaar leggen en vrij op doel schieten. De keepster kon met de vingertoppen nog aan de bal, maar kon niet voorkomen dat de bal via de binnenkant van de paal in het doel belandde, de bevrijdende 0-1.  Beide ploegen kregen over en weer nog de nodige kansen, maar door goed keeperswerk van Nick konden we de voorsprong vasthouden.  Maud gooide tenslotte de wedstrijd op slot. Zij brak op links door en liet haar directe tegenstandster de hielen zien.  Met een prachtige lob werd vervolgens de keeper gepasseerd 0-2.  Een mooiere “revange” op een tegenstandster die handen en voeten nodig heeft om je af te stoppen is er niet.  Toch gaven de meiden van Berghem het niet op, zij bleven gaan voor de ansluBtreffer (dit zal wel door één opa worden gecorrigeerd).   Via een corner kregen zij nog een goede mogelijkheid maar  in de kluts was Mees te sterk en wist de bal op miraculeuze wijze van de lijn te halen.  Door de extra tijd vanwege de blessure behandelingen leek de tweede helft nog een eeuwigheid te duren. Maar toch kwam het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter eindstand 0-2.  Strategisch niet zo’n goede zet van Berghem om het kunstgras in te ruilen voor  het echte ?

Moe getreden, met rood aangelopen köpkes , maar trots op een mooie teamprestatie konden de meiden van de Zwaluw/Achates MO13 het  geliefkoosde grasveld verlaten. Op naar een welverdiende raket van een enthousiaste supportser.  We gaan nog steeds voor het kampschap!!!

A.s. zaterdag  2 juni  13.30 uur komt  Blauw-Geel uit Veghel op bezoek in Ottersum.  In de laatste wedstrijd van het seizoen zal als een ware finale,  tussen beide ploegen worden gestreden wie de beste in deze competitie is en zich KAMPIOEN mag noemen.

ALLEZ  LES BLUES, avec leur cœur en rouge !!!!!!

 

En uiteraard vaders, moeders , broers, zussen,  opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen  en iedereen die dit team een warm hart toedraagt, kom naar Ottersum  om de meiden van de Zwaluw/Achates  MO13  naar de overwinning te joelen . Zij verdienen het.

 

Tot zaterdag  !!!