St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Achates 4: KAMPIOEN!!!

Achates 4: KAMPIOEN!!!

9 juni 2019

Het 4e elftal van Achates heeft gisteren eindelijk het dik verdiende kampioenschap in de wacht weten te slepen. I.v.m. de vele afgelaste wedstrijden na de winterstop had het 4e de afgelopen weken een druk programma voor de boeg.

Tijdens de seizoensafsluiting (19 mei) was er al een theoretische kans om kampioenschap te worden. Echter kon de tegenstander van die dag die niet genoeg man op de been brengen en werd de wedstrijd verplaatst naar medio juni, geen kans dus om die dag kampioen te worden. Aangezien runner-up GVV ’57 2 nog 3 wedstrijden zou moeten spelen – maar deze in onderling overleg met de tegenstander al geschrapt had- ontstond er een bijzondere situatie. ’t Vierde was officieus al kampioen, maar had nog één overwinning nodig om helemaal zeker te zijn. Zou Achates namelijk verliezen, dan kon GVV ’57 2 theoretisch gezien alsnog hun wedstrijden opnieuw in kunnen plannen.

De heren van coach Martin Gerrits moesten hierdoor op eigen kracht de titel binnenslepen, en zeg nou zelf: Er is niks leuker dan zelf spelen en kampioen worden in een thuiswedstrijd. Op 2 juni werd eerst DSV 4 verslagen als opmaat voor de officiële kampioenswedstrijd. Gelukkig was tegenstander SIOL 3 bereid (waarvoor dank) om mee te werken aan het verplaatsen van 10 juni naar zaterdag 8 juni. Voorafgaand aan de wedstrijd had ook het 3e elftal ook al een drukbezochte activiteit ingepland, alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie avond.

Gelukkig hield het stormachtige weer geen stand en was er ondanks een stevige wind genoeg ruimte voor combinatie voetbal. Echter was ook de start van Achates 4 niet stormachtig te noemen. Er waren zeker wel enkele kansjes, maar het geduld van de toeschouwers werd nog even op de proef gesteld. Rond de 20ste minuut werd toch de ban gebroken, 1-0! Niet lang erna werd ook de 2-0 gemaakt en leek hiermee het kampioenschap bijna binnen. Echter toonde SIOL 3 – ondanks wat personele problemen – zich toch zeker niet gewonnen en kwamen ze nog voor rust terug in de wedstrijd (2-1). De 2e helft startte de tegenstander met 10 man (wegens een gele kaart kort voor rust). Achates kreeg hierdoor de ruimte om te voetballen en al snel bleek dat dit team niet voor niks terecht bovenaan de ranglijst staat. SIOL 3 kwam er niet meer aan te pas. Ook toen de verhoudingen weer 11-11 waren bleef Achates 4 kansen creëren. Er werd nog 3x gescoord (5-1) waarmee de titel zeker was. Kort voor tijd werden langs de zijkant al voorbereidingen getroffen voor het kampioensfeest.

Nadat scheidsrechter Nagelhout het laatste fluitsignaal gaf barstte het feest los. Voor het hele team was een kampioensshirt geregeld met eigen ontworpen logo. Ook het bestuur was aanwezig om staf en spelers te feliciteren met hun prestatie. Uiteindelijk werd de kampioensschaal overhandigd aan verzorger/hoofd medische staf Achates 4 Mark Rütter. Vol trots hees hij de schaal in de lucht en werd het feest voortgezet. Na een ereronde op het veld werd er nog heel lang een afterparty gehouden in lokaal 9. Na een onvervalste polonaise door te kantine (onder luid applaus van Achates 3 en overige aanwezigen) was het tijd om verder te gaan met het avondprogramma. Nog enkele drankjes in de kantine werden er genuttigd om vervolgens koers te zetten naar sponsor en stamkroeg café De Typhoon. Hier werd nog tot in de laatste uurtjes door gefeest!

Spelers & staf van Achates 4,

Namens de seniorenafdeling willen we jullie van harte feliciteren met deze schitterende prestatie. We wensen jullie veel succes in de 4e reserve klasse volgend jaar!