St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Achates begint zaterdag het seizoen met derby tegen Montagnards

Achates begint zaterdag het seizoen met derby tegen Montagnards

18 september 2019

Aanstaande zaterdag begint Achates het seizoen 2019-2020 in de Vierde Klasse G gelijk met een mooie wedstrijd. De seizoensopening is namelijk gelijk de derby tegen Montagnards, op Sportpark de Venhorst in Bergen wordt om 18:30 de wedstrijd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter De Bruijn.

Het team van Michel van de Venn, die zijn vijfde seizoen als trainer van Achates is ingegaan, heeft qua uitslagen een wisselvallende voorbereiding gehad. Er werd veelal geoefend tegen 3e klassers wat resulteerde in aardig wat tegengoals maar ook leerzame momenten. Na de eerste training op 11 augustus was er op 16 augustus de eerste oefenwedstrijd, thuis tegen derdeklasser IVO Velden werd er op De Niersvallei in 3 x 30 minuten met 3-0 gewonnen. Openingsgoal werd gemaakt door Jerral Taihuttu met een mooi stiftje, de laatste twee goals kwamen op naam van – speler van het jaar 2018-2019 – Teun Lemmen. Met een kopbal en leep lopje gaat hij verder met waar hij het vorige seizoen bezig was: scoren. De volgende oefenwedstrijd volgde al snel tegen SCE op het kunstgras in Nijmegen, nog sneller volgden de tegengoals. Binnen 21 minuten keek Achates tegen een 5-0 achterstand aan, de jeugdige vijfmans verdediging stond niet goed en werd compleet overrompeld door de beweeglijke aanvallers. De tweede helft was een stuk beter, nog twee tegengoals en een eretreffer van Teun Lemmen zorgden voor een 7-1 nederlaag. Op het ALBO toernooi volgen twee lastige wedstrijden tegen de Groesbeekse derde klassers Groesbeekse Boys en Rood Wit. Op de vrijdagavond is Achates duidelijk een maatje te klein tegen Groesbeekse Boys, nadat men overschakelt naar een 4-3-3 systeem begint het echter wel wat beter te lopen. Binnen een half uur was de stand echter al 0-4 voor Groesbeekse Boys, uiteindelijk werd de eindstand 1-5 waarbij aan Achates kant de goal werd gemaakt door Kai Bicentini op aangeven van Teun Lemmen. Op de zondag tegen Rood Wit begint Achates hetzelfde als tegen Groesbeekse Boys, al snel een (onnodige en makkelijk gegeven) penalty tegen en een achterstand. Achates komt in de tweede helft via Teun Lemmen langszij en is zeker niet de mindere in deze wedstrijd. Kansjes gaan er niet in en aan de overkant is Rood Wit messcherp waardoor een geflatteerde 1-4 eindstand op het scorebord staat uiteindelijk. Bij de gezellige derde helft in Milsbeek is de Ottersumse enclave goed vertegenwoordigd en wordt het ALBO toernooi toch nog ‘goed’ afgesloten.

Na deze vier oefenwedstrijden volgde de eerste bekerwedstrijd tegen Hapse Boys, vorig seizoen kampioen in de 4e klasse en in onderlinge wedstrijden was Achates hierin twee maal kansloos (8-0 en 0-4 verlies). In de bekerwedstrijd zijn er aan beide kanten kansjes maar is Haps uiteindelijk de gelukkige door een goal van Wouter Peeters Weem. De tweede bekerwedstrijd is het meest attractief, in een open wedstrijd op kunstgras tegen SIOL is de eindstand 3-3. Achates incasseert in de eerste helft tegengoals uit een vrije trap en penalty, maar Teun Lemmen kopt eenmaal goed binnen en profiteert van een foutje van SIOL. Na rust geeft Ruben Albers goed voor en schiet Teun Lemmen zijn hattrick binnen. Een kwartier voor tijd tikt SIOL, enigszins vanuit het niets, de 3-3 binnen waarna in een spannende slotfase niet meer gescoord wordt. De laatste bekerwedstrijd wint Achates met 1-3 van vijfde klasser VCA in St. Agatha, Bob Bindels kopt de roodwitten al snel op voorsprong uit een corner van Damien Matulessy. Na 13 minuten komt VCA op gelijke hoogte uit een snelle counter. Damien Matulessy pakt kort voor rust, wanneer Achates inmiddels al drie 100% kansen heeft gemist, een onnodige rode kaart maar voorkomt hiermee wel een mogelijke tegengoal. Na rust weet Achates met een man minder echter toch een 1-3 voorsprong te behalen door twee goals van Achates die de razendsnelle Teun Lemmen in de counter makkelijk weten te vinden.

Achates moet het dit seizoen doen zonder de zwaar geblesseerde keeper Sjoerd Peeters (kruisband gescheurd). Gies Gisbers, overgekomen van Vitesse’08, laat echter in de eerste weken zien een waardige vervanger te zijn. Definitief vanuit de jeugd overgekomen spelers Joep Stamer, Ruben Albers, Jamiro Aipassa en Wout Schoenmakers sluiten aan bij de selectie en zullen genoeg kansen krijgen hun kunsten te vertonen.

In het seizoen 2016-2017 speelde Achates voor het laatst tegen Montagnards. Achates werd dat seizoen 6e en Montagnards degradeerde rechtstreeks. Uit won Achates de een na laatste wedstrijd van het seizoen met 0-3, in Ottersum won Achates nipt met 1-0. In het seizoen 2015-2016 verloor Achates zowel uit als thuis met 2-1 van Montagnards.

Tot aanstaande zaterdag, 18:30 op Sportpark De Venhorst in Bergen bij de derby: Montagnards – Achates.