St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Achates beleefd wederom topweekend in Spanje

Achates beleefd wederom topweekend in Spanje

28 juni 2017

Afgelopen weekend was het dan weer zover, de seizoensafsluiting van Achates in de Spaanse zon in Malgrat de Mar. Na een seizoen waarin Achates op een goede plek in de middenmoot terecht is gekomen na een goede eindspurt, was het voor enkele spelers een mooie manier om afscheid te nemen van het voetballen bij Achates 1. Een paar jongens gaan in een lager elftal spelen en blijven we dus nog zeker tegenkomen op de Ottersumse velden.

Met een nog grotere groep dan vorig jaar vertrokken we ditmaal met 21 man richting de Spaanse kust. Iets na 10:00 uur toen de mannen al bij het Aquahotel Onabrava waren ingecheckt was het vervolgens al snel tijd voor een ontbijt – met vooral pizza’s en hamburgers – om vervolgens de summer body’s te showen bij het zwembad. Deze goede bodem zorgde er mede voor dat het supermarkt personeel moeite had om de koelkast met ‘spa goud’ gevuld te houden voordat het weer werd opgehaald door de Ottersumse enclave naast het zwembad. Tussendoor werd een goede pot poker gespeeld, meerdere malen werd er geclaimd ‘monsters’ in de hand te hebben om vervolgens de lelijkste kaarten op tafel te zien verschijnen. Een aantal ondernam een korte tocht naar het strand. Na een goed buffet in het hotel was het vervolgens tijd om op de kamer wat uit te rusten en klaar te maken voor de nacht in Lloret de Mar. Een enkele kamer koos voor een drankspel dat voornamelijk amusant was voor wat aangesnelde toeschouwers op het balkon. Aangekomen in Lloret de Mar werd er gekozen om bij Disco Tropics naar binnen te gaan. Daar hebben de mannen het lang volgehouden om vervolgens terug te gaan naar Malgrat de Mar, waar een deel van het gezelschap het nog tot 7:00 uur in de ochtend heeft weten vol te houden bij Tropicana. Dit zorgde er mede voor dat bij het ontbijt niet veel van de Achates mannen te bekennen waren.

Op de zondagmiddag waren de mannen weer te vinden bij het zwembad. Hier werden de nodige biertjes genuttigd en verschenen er op een gegeven moment ook aardig wat mojito’s op tafel. De nacht ervoor was het de mannen weer goed bevallen bij Tropicana en dus werd zondagavond weer de weg ingezet naar deze discotheek. De eerste drie mannen moesten een dag eerder vertrekken, Bart Smits en Armia Yousefi hebben de nacht doorgehaald in Tropicana om vervolgens met trainer Michel van de Venn er op het vliegveld achter te komen een kleine vertraging te hebben van 10 uur. Hierdoor hadden de heren – ongewenst – genoeg tijd om de verloren slaap in te halen.

De rest van de mannen had nog een mooie derde dag voor de boeg en hierin werd het zwembad korte tijd ingeruild voor het strand. De pokergroep werd steeds groter, maar Hein ‘Fold’ de Jager had ook deze dag de kaarten niet aan zijn zijde en een enkeling kreeg het voor elkaar de winst van de dag ervoor weer compleet te verliezen. Speciale vermelding weer voor Frans Loeffen die voor het derde jaar op rij liet zien dat hij zich niet door de jonge jongens laat verslaan. Op de laatste avond waren er nog een paar die het uitgaan trotseerden en het zelfs volhielden om zonder te slapen om 6:00 in de vroege ochtend buiten bij de taxi te staan. Op het vliegveld aangekomen gelukkig geen vertraging, sommige hadden daarbij zin in een vettige hap en bij andere draaide de maag al om van alleen het idee eraan al.

Ook dit jaar had de organisatie hun taken weer perfect uitgevoerd en werd er met volle teugen genoten van het weekend. Dinsdagmiddag bij thuiskomst zullen er veel nog het bed voor een paar uurtjes hebben opgezocht. Volgend jaar moet Achates verder zonder Pim Volkert (verhuisd), Coen de Jager (lager elftal), Bob Volkert (lager elftal), Nils Reijnen (Vitesse’08), Nils Derks (HRC’28), Thijs Custers (HRC’28), Armia Yousefi (lager elftal), Bart Smits (lager elftal), Sam Raap (De Zwaluw) en Jop Olieslagers (stopt). Gelukkig zijn sommige in nood nog wel beschikbaar voor trainer Michel van der Venn. Daarnaast worden er ook een paar spelers aan de selectie toegevoegd: Taleb Sarkouk (Vitesse’08), Jorai Matulessy (De Treffers jeugd), Tim van Cromvoirt, Jelle Hendriks, Jeroey Lekatompessy, Jerral Taihuttu en Sjors Weijers (allen Achates jeugd).