St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Achates/De Zwaluw MO17 wint ook het tweede duel van de regiocup

Achates/De Zwaluw MO17 wint ook het tweede duel van de regiocup

17 juni 2021

Zaterdag 12 juni kwam Olympia ’18-MO17 bij ons  in Ottersum op bezoek.  De ochtend begon bewolkt,  het gras weer vakkundig strak gemaaid, dus prima voetbalomstandigheden.  Olympia, een oude bekende uit eerdere edities van de competities, maar het is toch altijd afwachten hoe zij het afgelopen jaar zijn doorgekomen.  Hoe dan ook, de wedstrijd zou in ieder geval muzikaal worden opgeluisterd.  Zo kwam onze tegenstander enthousiast op met het “we are the champions”  en  zorgde de op het sportpark afwezige supportersschare op afstand voor de muzikale omlijsting van de doelpunten.

De wedstrijd begon wat onwennig omdat Olympia met een 4-4-2 opstelling speelde,  maar met het doorschuiven van Tosca naar het middenveld, kreeg de thuisploeg  meer grip op de wedstrijd.  Over en weer ontstonden kleine kansjes, maar het was Achates/de Zwaluw die de score openende. Via een mooie combinatie tussen Maud en Mees K., kon Mees K. van net buiten de 16 de Boxmeerse goalie met een goed geplaatst schot verschalken (1-0). Kort daarna was het Maud die haar directe tegenstandster uitkapte en de keeper in de korte hoek passeerde (2-0).  Ook Olympia had  zo nu en dan wat kansen  en zorgde voor wat hachelijke momenten voor de goal  van Bente, maar zij wist de nul te houden.  Achates/de Zwaluw had toch duidelijk het overwicht en de betere kansen, een prachtig afstandschot van Isabelle belandde op de lat en een penalty werd door de keeper van Olympia over het doel gewerkt.  Halverwege de eerste helft werd een lange bal van Lot door een verdediger van Olympia in eigen doel gekopt  (3-0). Jammer voor Rayva, want zij had exact hetzelfde in gedachte.  Daarna zorgde Isabelle voor de vierde treffer en was het Geertje die op slag voor rust de 5-0 binnen schoot.

In de tweede helft was het beduidend warmer  en beide ploegen hadden de meeste energie wel verbrand. Het werd de helft van de gemiste kansen en ja de goal  is toch echt 7,32 m breed en 2,44 hoog.  Het waren nota bene de bezoekers die via een vlijmscherpe counter wisten te scoren.  Een van de supersnelle spitsen werd op maat bediend en zij kon met een mooie schuiver Bente passeren. Daarna waren het vooral de meiden van Achates/de Zwaluw die de voorsprong hadden kunnen uitbouwen, maar op miraculeuze wijze  wilde de bal er niet in. Het was Rayva  die halverwege de tweede helft  voor de zesde treffer zorgde, wat uiteindelijk de eindstand zou blijken te zijn. 

Een prima wedstrijd gespeeld en verdiend de 3 punten binnen gehaald.  Op naar het volgende treffen op zaterdag 19 juni uit tegen JVC-MO17.