St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Achates MOTM klassement update

Achates MOTM klassement update

28 maart 2018

Afgelopen zondag in de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen HBV is er door het publiek wederom gestemd op de Man of the Match. Met gelijk aantal punten werden twee jonkies gekozen als MOTM tegen HBV: Sjoerd Peeters en Jelle Hendriks. Keeper Sjoerd Peeters verving de geblesseerde Hein de Jager, Sjoerd speelde een goede pot en wist (met hulp van de verdedigers) de nul te houden. Al enkele weken is Jelle Hendriks in vorm en ook deze wedstrijd had hij enkele goede acties in huis, helaas kwam er voortijdig een einde aan doordat bij een onschuldig duel zijn schouder uit de kom schoot. Beide spelers kregen van 80% van de stemmers punten en in totaal maakte dit 30 punten, voor beide is het de eerste keer dit seizoen dat zij het hoogste aantal punten scoren (9 punten omdat ze gedeeld 1e zijn). Op de derde plaats is deze wedstrijd Siem Loeffen geeindigd, hij is na een begin zonder veel punten de laatste tijd centraal achterin opvallend aanwezig en scoort in de laatste acht wedstrijden maarliefst zes keer punten. Hij had op het totaal 20 punten en scoort hiermee zes punten voor het klassement.

Tegen Constantia vorige week echter geen punten voor Siem Loeffen. Achates verloor deze pot met 1-0 van koploper Constantia en wist deze wedstrijd weinig kansen te creeren. Mede doordat de strijdkrachten voorin niet goed presteerden waren er dit keer vooral punten voor de controleurs op het middenveld. Constantia kreeg namelijk in de tweede helft ondanks een man minder voor Achates (rode kaart JP ten Haaf) vrijwel geen enkele kans om de score uit te breiden. Jos Hendrix kwam er bij rust in en zijn geleverde arbeid leverde hem 10 punten op, Taleb Sarkouk kreeg 8 punten en Johan Kleijnen kreeg de 6 punten voor het klassement.

Aanstaande zondag speelt Achates thuis op De Niersvallei tegen SIOL. Kanshebbers voor de 3e periode in het MOTM klassement zijn Siem Loeffen met 23 punten en Taleb Sarkouk met 18 punten. Jelle Hendriks volgt met 11 punten maar is helaas de komende weken niet inzetbaar.
1) Siem Loeffen 23 punten
2) Taleb Sarkouk 18 punten
3) Jelle Hendriks 11 punten

In het totaalklassement zijn het ook Siem Loeffen en Taleb Sarkouk die opvallen. Taleb speelt al het gehele seizoen zijn punten bij elkaar en loopt nu uit op JP ten Haaf en Damien Matulessy. Deze twee schoten met veel punten uit de startblokken maar hebben beide de laatste vijf wedstrijden geen punten meer gekregen. Bij JP ten Haaf blokkeert de doelpuntenmachine enigszins, daarnaast kreeg hij al in de 1e helft rood tegen Constantia en was hij daardoor niet inzetbaar tegen HBV. Damien Matulessy kreeg rood tegen Ulysses en was daarna geschorst, op vakantie en nu geblesseerd. Siem Loeffen scoort de laatste tijd veel en is daardoor een stuk dichterbij gekomen.
1) Taleb Sarkouk 62 punten (punten per vijf stemmers per wedstrijd opgeteld: 234 punten)
2) Damien Matulessy 45 punten (opgeteld: 220 punten)
3) JP ten Haaf 44 punten (opgeteld: 170 punten)
4) Siem Loeffen 43 punten (opgeteld: 208 punten)

Uitgebreide schema via onderstaande link
Man of the match Achates seizoen 2017-2018

Zondag 14:30 op Sportpark De Niersvallei in Ottersum: Achates – SIOL