St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Burgerhulpverlening en AED

Burgerhulpverlening en AED

18 oktober 2019


Als elke seconde telt


Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.


Gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Om dit voor elkaar te krijgen, werven we meer vrijwilligers voor het netwerk Hartveilig Gennep.


Aanmelden


Heeft u al een geldig reanimatiediploma of -certificaat, maar bent u nog niet aangemeld als burgerhulpverlener? U kunt dit alsnog doen via www.hartslagnu.nl. Heeft u nog geen diploma, maar bent u als inwoner van de gemeente Gennep wel bereid een cursus ( 1 avond) te volgen? Dan kan dat  kosteloos. Geef dit door via jeugdzakenachates@gmail.com. U ontvangt dan verdere informatie.