St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Cees Kornelis op 22 november overleden

Cees Kornelis op 22 november overleden

24 november 2017

Cees Kornelis op 22 november overleden

Op 71 jarige leeftijd is Cees Kornelis na een ernstige ziekte overleden. Met name in de negentiger jaren was hij meerdere periodes jeugdtrainer bij Achates. Hij wist de jongens door zijn simpele benadering van het spelletje te motiveren en te verbinden. Vooral de A-teams trainde en begeleidde hij. De succesvolle lichting met onder andere Coen de Jager, Cedric Seva, Sietse Belt, Tom Verbeek en Pieter Tunnesen had hij al vanaf de C onder zijn hoede. Zijn doel was ook zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het 1e elftal, dan was zijn missie geslaagd. Hij was een echte liefhebber en kon niet zonder voetbal.

Hij wist spelers echt beter te maken en had natuurlijk als oud profvoetballer een schat aan ervaring. In de periode Cruijff was hij 15 jaar actief bij NEC en was ook vaak de directe tegenstander van Cruijff.

Bij Estria in Escharen heeft hij begin 2015 Walking Football opgezet. Met zijn begeleiding zijn we ook bij onze club in september 2015 hiermee gestart. De band met Achates was blijkbaar sterk, want vanaf vorig jaar kwam hij de woensdagmorgen bij ons voetballen. Begin augustus 2016 werd er kwaadaardige huidkanker bij hem geconstateerd. Sindsdien was het vaak ziekenhuis in en uit. Een paar weken terug heeft hij nog in onze kantine samen met zijn vrouw Betsie en onze groep Walking Football-ers een kop koffie gedronken. Hij ging de laatste weken snel achteruit en hij had veel pijn.

Op dinsdag 28 november om 13.00 uur is de crematie in Beuningen (Schoenaker 12). De familie Kornelis stelt uw belangstelling en aanwezigheid zeer op prijs. Namens Achates wensen wij de familie en nabestaanden van Cees veel sterkte toe.

Hieronder vindt u de overlijdenskaart van Cees.

Jan Broekman