St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Damien Matulessy speler van de 2e periode!

Damien Matulessy speler van de 2e periode!

29 januari 2018

Inmiddels is de winterstop alweer afgelopen en is de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van SES. De laatste wedstrijd voor de winterstop betekende tevens dat de tweede serie van vijf wedstrijden in de competitie gespeeld is en dat er dus weer een periodewinnaar is. De tweede winnaar is dit keer Damien Matulessy geworden en hij volgt JP ten Haaf op die de eerste periode de gelukkige winnaar was.

Damien Matulessy had echter aardig wat concurrentie van Taleb Sarkouk: zij eindigden namelijk allebei op 28 punten in de tweede periode. Op de derde plek eindigde Siem Loeffen met 20 punten en JP ten Haaf doet met 14 punten in de tweede periode ook nog goed mee. Door de gelijke stand is ook gekeken naar totale aantallen punten die door vijf Achates supporters zijn uitgereikt per wedstrijd, ook hierin kwamen Damien Matulessy en Taleb Sarkouk op een gelijke stand uit van 116 punten. Damien Matulessy is tot winnaar uitgeroepen omdat hij twee keer tot MOTM is uitgeroepen deze periode, Taleb Sarkouk is dit een keer geweest. Daarnaast heeft Matulessy voor hetzelfde aantal punten 110 minuten minder nodig gehad dan Sarkouk (eenmaal maar een korte invalbeurt gehad tegen SIOL en rode kaart tegen Ulysses).

Onderstaand verdeling van de punten in de tweede periode van het seizoen 2017-2018
Tweede periode 2017-2018

Statistieken over het seizoen 2017-2018 tot zover zijn te vinden via de onderstaande verwijzingen:
Speelminuten 2017-2018
Topscoorder 2017-2018
Assists 2017-2018

In de derde periode is Taleb Sarkouk goed van start gegaan. Hij kreeg van vier van de vijf supporters punten toegekend en werd hiermee Man of the Match tegen SES Langeboom. Als aanjager op het middenveld bleef hij met 32 punten net voor Siem Loeffen (28 punten). Ditmaal werden slechts vijf spelers beloond met punten en waren de supporters dus eensgezind. Op een gedeeltelijke derde plek met allemaal 20 punten kwamen Paul Toonen, Jelle Hendriks en Jeroey Lekatompessy. In het speler van het jaar klassement loopt Taleb Sarkouk hierdoor een klein beetje uit op Damien Matulessy (die geschorst was) en op JP ten Haaf. De verschillen zijn echter klein bij de top 3 en kunnen in een wedstrijd ongedaan gemaakt worden. Siem Loeffen is daarnaast in vorm de laatste tijd en Hein de Jager staat ook nog op overbrugbare afstand, de competitie is pas halverwege dus er kan nog van alles gebeuren.

Onderstaand het klassement tot zover in het kader van de Speler van het Jaar bij Achates 1