St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » De vrijwilliger van het jaar 2017 is geworden…

De vrijwilliger van het jaar 2017 is geworden…

3 januari 2018

Op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie is de vrijwilliger van het jaar verkozen. En voor het jaar 2017 is dat niemand minder dan Eric Thijssen! Hij stopt als voorzitter voor onze voetbalvereniging maar zal zijn gezicht gelukkig nog vaak laten zien op De Niersvallei.

“Vijftien jaar geleden is Eric gestart als jeugdvoorzitter, waarin hij voortvarend van start ging om alle zaken voor de jeugd goed aan te sturen. Op deze manier kon hij ook het nodige doen voor zijn zonen Daan en Gijs, maar dan zoals gezegd aan de organiserende kant, en zeker niet op de groene mat, want over de voetbalkwaliteiten van Eric valt genoeg over te zeggen, maar kunnen we ook heel kort zijn…

Zoals gezegd vijftien jaar geleden gestart, waarbij acht jaar geleden Eric het gat is gaan opvullen wat openstond t.a.v. de voorzitter van het hoofdbestuur. Eerst tijdelijk, maar ja, je weet hoe dat gaat, je zit er dan toch. En toeval of niet, er kwam een soort van naamgenoot op het toneel, waardoor Eric ook weer een stukje kon loslaten.

Ook binnen deze functie zette Eric zich voor 100 % in en kwamen er steeds meer zaken bij, zeker de laatste 2 jaren, toen de helft van de bestuursfuncties niet ingevuld waren, en er ondanks vele gesprekken geen kandidaten werden gevonden voor de diverse vacatures.
Hij was niet te beroerd om regelmatig bij te springen achter de bar, te fungeren als stadionspeaker, geluidstechnicus; zelfs voor het helpen met lijnen trekken draaide hij zijn handen niet om. Hier zijn de mensen van de club hem zeer dankbaar voor, hoewel een voorzitter toch in een wat andere modus zou moeten zitten.

Toen de noodkreet om nieuwe bestuursleden gehoord was en hij al spoedig zag dat het allemaal weer beter ging draaien, gaf Eric toch aan te willen stoppen. De afgelopen 15 jaar heeft hij waarschijnlijk wel het dubbele aantal uren gedraaid, dat normaal voor zo’n functie staat!!
Wel heeft Eric aangegeven nog allerlei hand- en spandiensten te willen blijven verrichten voor ons mooie cluppie!!”

Eric namens VV Achates: enorm bedankt voor alles!