St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Derby Achates – Milsbeek staat weer op het programma

Derby Achates – Milsbeek staat weer op het programma

12 oktober 2017

Aanstaande zondag 15-10 is het weer zover. Na een jaar afwezigheid staat de derby Achates – Milsbeek weer op het programma. Op sportpark De Niersvallei zullen de teams om 14:30 aanvangen. Achates dat vorige week in lastige uitwedstrijd bij DSV in de slotfase een 2-3 overwinning uit het vuur wist te slepen heeft nu na drie wedstrijden 6 punten en staat daarmee vijfde. Milsbeek behaalde vorige week tegen SES de eerste overwinning deze competitie.

Achates dat in de tweede wedstrijd een onnodige nederlaag opliep tegen Herpinia komt bij Milsbeek een oude bekende tegen. Op het middenveld staat Freek Kerkhoff die na Achates via Groesbeekse Boys bij Milsbeek terecht kwam. Verder treft het vergeleken met twee jaar geleden veel onbekende spelers. De jonge jongens van Achates (onder 23) hebben afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd met 8-3 winnend afgesloten dus aan het zelfvertrouwen zal het niet liggen. Met name op de flanken voorin ogen de kleine, maar snelle en behendige Jelle Hendriks en Jorai Matulessy erg gretig. Beide speler worden niet voor niets door het Achates publiek bij de Man of the Match verkiezingen regelmatig punten toegekend. Na drie wedstrijd staat Damien Matulessy bovenaan met 16 punten, verdedigend misschien minder dan zijn voorganger Pim Volkert maar opbouwend met zijn passes belangrijk voor het spel van Achates. Sluitpost Hein de Jager staat tweede en heeft dat te danken aan enkele puike reddingen in de eerste drie wedstrijden met als hoogtepunt de gestopte penalty vorige week tegen DSV. Spits JP ten Haaf staat op een derde plek en kort daarachter volgen Jelle Hendriks (vorige week 2 assist) en Taleb Sarkouk (vorige week 2 goals). Balsponsor deze wedstrijd is Geurts van Bergen uit Gennep. 

Voorafgaand aan Achates 1 spelen dit maal alleen om 10:00 uur Achates 3 (tegen Gassel 3) en de Achates VR1 (tegen Olympia VR2) thuis op de Niersvallei. Achates 2 mag er vroeg uit zondag, zij spelen uit in Gennep om 9:45 tegen Vitesse’08 3 en Achates 4 speelt uit tegen Resia 3.


Damien Matulessy in actie tegen DSV

JP ten Haaf op archiefbeeld in een voorgaande derby tegen SV Milsbeek