St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Einde van de voorbereiding in zicht, zondag start de competitie weer!

Einde van de voorbereiding in zicht, zondag start de competitie weer!

20 september 2018

Nadat de competitie vorig seizoen door Achates 1, met een mooie (gestolen) overwinning op SDDL in Demen, werd afgesloten op 28 mei staat het nieuwe seizoen nu dan echt op het punt van beginnen. Achates eindigde het seizoen 2017-2018 met 36 punten op een 9e plek en dit was onder meer net boven SIOL (35 punten) en Milsbeek (31 punten). Een week daarvoor werd in Ottersum op De Niersvallei al afscheid genomen van routiniers Paul Toonen (lager elftal), Hein de Jager (Vitesse’08) en Johan Kleijnen. In de laatste wedstrijd tegen SDDL hield Hein de Jager Achates nog een keer op de been met schitterende reddingen en bezorgde Paul Toonen met twee goals (waarvan eentje in de 93e minuut) uiteindelijk nog de overwinning. Johan Kleijnen blijft gelukkig voor Achates 1 met zijn ervaring betrokken bij Achates 1 en springt op trainingen waar nodig bij. Leon Weijers heeft vanwege drukke werkomstandigheden een stapje terug gedaan als leider bij Achates 1.

Teamweekend Malgrat de Mar
Ondanks de zomerstop is er bij Achates niet stilgezeten, niet alleen door werkzaamheden op het sportpark maar ook daarbuiten. Zo is een flinke delegatie van 31 man van Achates 1 en 2 wederom naar de Spaanse zon afgereisd om daar de boel op de kop te zetten. Er werd op zaterdag 23 juni heel erg vroeg in de ochtend verzameld om mooi op tijd te arriveren in Malgrat de Mar. Door het warme weer en de hete zon waren de mannen haast wel genoodzaakt om het vochtgehalte op peil te houden door middel van verfrissende biertjes. Wanneer de mannen deze drie dagen niet te vinden waren langs het zwembad dan werd er gestreden in het zwembad met waterpolo, potjes pingpong gespeeld of gretig gepokerd onder de parasol. Op de eerste avond werd de schitterende afgang van Duitsland tegen Zweden bekeken in een Nederlands barretje. Daarna volgde een mooie avond in Lloret die in de nachtelijke uurtjes werd afgesloten bij de plaatselijke discotheek de Tropicana. Toen de volgende dag tegen de middag de eerste alweer bij het zwembad zaten, de laatste na kleine een nachtwandeling weer bij het hotel arriveerde kon de tweede dag beginnen. Deze tweede nacht werd begonnen bij de Tropicana en door enkele fanatiekelingen afgesloten in Lloret. De laatste dag werd relaxt afgesloten en met een select groepje werd de maandagnacht doorgehaald bij Tropicana om vervolgens zonder slaap het vliegtuig in te stappen. Vanuit Achates 1 en 2 willen we de organisatie en bestuur van Achates bedanken voor het mede mogelijk maken van dit gezellige weekend vol teambuilding!

Achates WK-poule 2018
Ook werd er deze zomer door maarliefst 56 deelnemers meegedaan aan de eerste Achates WK-poule! Hierdoor zat er een bedrag van €280 in de pot en dit werd uiteindelijk verdeeld over 6 winnaars. In het begin leek een verrassing in de maak omdat Liesje een hele tijd aan kop stond maar uiteindelijk waren het toch de mannen die het klassement overnamen. Ondanks dat Nederland er niet bij was op deze manier toch iets leuker om het WK te volgen. De uiteindelijke winst van Frankrijk maakte een aantal man gelukkig. De top zes en verdeling prijzengeld was uiteindelijk als volgt:
1) Theo Jacobs €120,-
2) Jesper Toonen €75,-
3) Freek Broekman €35,-
3) Stef Dirks €35,-
5) Jeroen Nas €7,50
5) Johan Kleijnen €7,50

Voorbereiding
Achates is dit seizoen begonnen met het vierde seizoen onder trainer Michel van de Venn. Achates begon de oefenserie met een 2-2 gelijkspel tegen Oostrum door goals van JP ten Haaf en Kai Bicentini. Daarna volgden twee wedstrijden op het ALBO-toernooi in Milsbeek. Groesbeekse Boys was met name de eerste helft veel beter dan Achates maar toch wist Achates met 1-0 te winnen door een kopgoal van Jeroey Lekatompessy. De tweede wedstrijd werd met 1-4 verloren van de uiteindelijke winnaar Treffers zat1, de Achates goal werd gemaakt door Siem Loeffen uit een penalty. Over de bekerwedstrijden is in andere berichten op deze website wat meer te vinden. Er werd met 0-1 verloren van Stormvogels’28 na een snelle tegengoal. Daarna werd met 1-2 gewonnen van RESIA’42 door goals van Siem Loeffen en Jelle Hendriks. Daarna was Achates al uitgeschakeld maar won het nog met 2-0 van VIOS’38 door goals van Jeroey Lekatompessy en Teun Lemmen (op aangeven van Michiel Vloet). Afgelopen dinsdag werd nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Heijen waarin Achates het de eerste helft aardig lastig had. Achates mistte JP ten Haaf, Damien Matulessy, Siem Loeffen en Taleb Sarkouk. Daarbij kwam dat al vroeg Giel Loeffen en Jeroey Lekatompessy uitvielen. Over het algemeen geen zware blessures maar het is de vraag wie er allemaal aanstaande zondag weer voldoende hersteld zijn. Tegen Heijen speelde Achates daardoor vanaf de 25e minuut met een middenveld bestaande uit Tim van Cromvoirt, Freek Konings en Sjoerd Jacobs. Dit trio speelde een goed wedstrijd en met name de tweede helft draaide dit heel erg goed. Met rust een 1-0 achterstand op het scorebord maar in de tweede helft boog Achates dit compleet om in een 2-5 overwinning. Dit door goals van Guus Vervoort, Kai Bicentini, Teun Lemmen en twee keer Jerral Taihuttu.

Start competitie tegen Achilles Reek uit
Donderdag 20 september is de laatste training van de voorbereiding en dan zijn alle ogen gericht op de start van de competitie zondag 23 september tegen Achilles Reek. Vorig seizoen begon de competitie ook met een uitwedstrijd bij Achilles Reek, toen scoorde Jeroey Lekatompessy al vroeg in de wedstrijd de 0-1 maar kwam Achilles Reek alweer snel langszij. In de tweede helft kwam linksback Yanick Cillessen mee op en gaf hij perfect voor op JP ten Haaf die de winnende treffer binnenkopte. De thuiswedstrijd halverwege februari was een hele matige en werd verloren met 0-1. Achilles Reek eindigde het seizoen op een 5e plek met 10 punten meer dan Achates. Dit seizoen in de Vierde Klasse H dus weer dezelfde openingswedstrijd. Achilles Reek won in de beker met 2-3 van vijfdeklasser SBV Haren en met maarliefst 4-1 van derdeklasser Ulysses. De laatste en beslissende wedstrijd verloren ze maar nipt van vierdeklasser SDDL uit Demen met 2-3. Gemiddeld scoorden ze in de bekerwedstrijden dus 3 goals per wedstrijd, daar tegenover staat ook gemiddeld 2 goals tegen per wedstrijd. Achates zet daar per wedstrijd minder goals tegenover (1,33 per wedstrijd) maar ook minder tegengoals (0,66 per wedstrijd). Achates lijkt de competitie te moeten starten zonder JP ten Haaf, Damien Matulessy en Sjors Weijers. Wat betreft de middenvelders zijn er nog een aantal vraagtekens welke op de laatste training duidelijk zullen worden. Zoals het er nu naar uit ziet zijn de licht geblesseerde middenvelders Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Giel Loeffen en Jeroey Lekatompessy aanstaande zondag wel weer voldoende hersteld om te spelen. De jongens van Achates 2 laten echter zien dat Michel van de Venn in noodgevallen niet hoeft te vrezen en zij er klaar voor zijn. Dus komt dat zien, aanstaande zondag: 14:30 op Sportpark Mgr. Suysstraat in Reek.