St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Geslaagde North Limburg Cup

Geslaagde North Limburg Cup

23 mei 2018

Geslaagde North Limburg Cup

Een complimenterende mail met foto’s van SV Wippolder uit Delft willen we graag delen en toelichten. Eerst: alle lof voor de organisatie van de NLC! Het toernooi was goed georganiseerd en het weer zat ook al mee.

Uit alle hoeken en gaten van Nederland en andere Europese landen kwamen, net zoals voorgaande jaren, de teams de velden op. Omdat we de eerste dag onvoldoende punten behaalden, kwamen we in de zondag-ochtendpoule en speelden we die poule in Gennep.

De eerste wedstrijd verloren we, maar dat terzijde. Het ging om onze laatste tegenstander Wippolder. Hun enthousiaste coach vertelde ons dat dit team voor het eerst mee deed en zij in de twee toernooidagen geen enkel doelpunt hadden gemaakt, dat ze geen keeper hadden en dat een van de teamleden als grensrechter zou fungeren.

In korte tijd stonden we met 4-0 voor en was er zonder twijfel voor Wippolder geen eer te behalen, zodat ik voorstelde om één van onze spelers te laten keepen bij hun team. Iedereen ging akkoord en de spelers van Wippolder werden weer enigszins enthousiast.

Tijdens de rust stelde de perfect leidende scheidsrechter Dennis voor dat hij Wippolder een penalty zou geven zodat ze dit toernooi toch een doelpunt ‘hadden gescoord’. Ik vertelde Dennis dat ik met mijn team al had afgesproken (met dank aan de jongens) dat ze een aanval in een doelpunt moesten laten eindigen, zodat Wippolder toch één doelpunt ‘kon scoren’ . Onze grensrechter was op de hoogte en zou niet vlaggen bij een buitenspelsituatie.

Dat doelpunt kwam snel! De Wippolder-spelers waren enorm gelukkig. Dennis de scheidsrechter gaf nog een vrije trap net buiten de 16 meter en die MOEST de coach van Wippolder nemen. Alle spelers van Achates JO15-1 besloten om in eigen doel te gaan staan. Aangezien deze beelden als  aanstootgevend ervaren kunnen worden, tonen we deze veiligheidshalve niet.

Al met al een (te) gekke wedstrijd waarin keepers voetbalden, voetballers keepten, een grensrechter die in de 16 van de tegenstander vlagt voor buitenspel aan de andere zijde, en een scheidrechter die geweldig gevoel had voor de partij. Uiteindelijk hebben we allemaal zelfs nog even op sokken gevoetbald.

We kregen een compliment van de organisatie, omdat we met 30 spelers een erg leuke afsluiting van het toermooi ervan gemaakt hebben. “En de uitslag?”, is natuurlijk nu de vraag. Geen idee… dat weet alleen de scheidsrechter.
Sportieve groet,

Erik Peters JO15-1

Beste Erik,
We hebben jullie en jullie voetbalteam ontmoet tijdens de tweede dag van de North Limburg Cup in de klasse U15. Zoals beloofd zend ik je de foto’s van de nu al legendarische wedstrijd tegen onze C5. Wat een sportiviteit dat we keeper Sjoerd mochten lenen en wat hebben we gelachen. Mede ook doordat scheidsrechter Dennis de sfeer perfect aanvoelde. Mooi om met al deze glimlachende gezichten afscheid te hebben kunnen nemen van een leuk toernooi! We hopen jullie nog eens tegen te komen. Veel succes in Ottersum! Hartelijke groet, Miranda, Theo, Ruud, Harold en Manuela van de JO15-5 van SV Wippolder te Delft.