St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Joep Stamer wint 1e periode van het MotM-klassement

Joep Stamer wint 1e periode van het MotM-klassement

29 oktober 2019

Met de teleurstellende uitslag bij de derby tegen Stormvogels’28 kwam er een einde aan de 1e periode voor het MotM-klassement bij Achates 1. Na ieder blok van vijf wedstrijden wordt er een cadeaubon overhandigd aan de speler die in deze wedstrijden de meeste punten heeft gekregen. Dit wederom door na elke wedstrijd vijf Achates supporters te vragen naar een top 3 van Achates spelers, dit resulteert dan uiteindelijk in de toekenning van 10, 8 en 6 punten per wedstrijd.

Het seizoen dat zo rooskleurig begon met een 0-10 derbywinst tegen Montagnards leverde een voorsprong op voor de twee spitsen. Van Teun Lemmen was bekend dat hij een neusje voor de goal heeft maar dit seizoen schoot ook Kai Bicentini de startblokken uit met een aantal doelpunten. Kai Bicentini kreeg in alle drie de eerste wedstrijden punten en werd tegen Montagnards Man of the Match.

Tegen EWC’46 speelde Achates een teleurstellende wedstrijd, Joep Stamer meldt zich hier in het MotM klassement door hard te werken en 10 punten te pakken. Hij is naast Siem Loeffen een van de enige die zich in deze wedstrijd op een positieve manier weet te onderscheiden.

In de derde wedstrijd tegen GFC’33 countert Achates zich naar een 3-3 gelijkspel en is het in de slotfase nog dichtbij een overwinning maar wordt een goal van Teun Lemmen afgekeurd. Op deze regenachtige dag is Ruben Albers op rechtsbuiten belangrijk met twee perfecte assists op Teun Lemmen en Kai Bicentini. Maar liefst zeven man krijgen punten tegen GFC’33 en dus lag het dicht bij elkaar, Ruben Albers pakte uiteindelijk de 10 punten net voor Kai Bicentini en Joep Stamer.

In de derby tegen VV Heijen was Bob Bindels de Man of the Match. Hij werkte hard en ging er fel in waardoor hij veel ballen veroverde. Joep Stamer pakt hier de 8 punten met een nipte voorsprong op Siem Loeffen die ondanks griep toch nog bijna een uur mee deed nadat Sjors Weijers geblesseerd afhaakte. Hierdoor waren er tegen Stormvogels’28 nog drie spelers die kans maakte op de 1e periode. Bij deze 6-1 nederlaag werd Joep Stamer tot Man of the Match gekozen, hij kreeg punten van alle vijf de stemmers en haalde hiermee de 1e periode binnen. Damien Matulessy kreeg de 8 punten en Kai Bicentini harkte nog 6 punten binnen waardoor hij tweede werd in de algehele periode. Siem Loeffen wordt uiteindelijk derde in de periode.

Eindstand 1e periode:
1e Joep Stamer (34 punten)
2e Kai Bicentini (30 punten)
3e Siem Loeffen (20 punten)
4e Bob Bindels (10 punten, maar paar keer net geen derde geworden)
5e Ruben Albers (10 punten)
6e Teun Lemmen (8 punten)
7e Damien Matulessy (8 punten)