St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Kampioenswedstrijd SV Milsbeek 2 – Achates 3

Kampioenswedstrijd SV Milsbeek 2 – Achates 3

27 juni 2022

Kampioenswedstrijd SV Milsbeek 2 – Achates 3

Afgelopen zondag, 19 juni is de wedstrijd van Achates 3, uit tegen ‘de Milsbèk’ geëindigd in een 1-4 overwinning. Ons derde elftal trad op volle sterkte aan, natuurlijk met hun geweldige verzorger Marc Rütter in hun midden.

Na een wat gezapig begin scoorde de geslepen spits Amir tijdens de 11e en 25e minuut de 

1-0 en 2-0. Vrij snel daarna werd een speler van Milsbeek voor 10 minuten van het veld gestuurd na een zware overtreding op Paul Toonen. Je zou denken, dat Achates nu wel door zou drukken, maar het getoonde spel werd juist minder. In de 38e minuut werd dat afgestraft door een droge schuiver van Milsbeek: 1-2.

Na de rust werd al snel 1-3 gescoord door Paul Toonen. Het spel golfde een beetje op en neer. Milsbeek schoot een vrije trap rakelings langs gastkeeper Guus Boersen en even later kon de spits van Milsbeek net zijn voet niet tegen de bal aantikken. Met nog een kwartier te spelen, kreeg Bob Volkert een onnodige, maar wel terecht gele kaart, waardoor Achates 3 nu met 10 man kwam te spelen. Het leek spannend te gaan worden, maar rond de 80e minuut gaf Martijn Raymakers heel sportief, terwijl hij zelf ook in scoringspositie stond, de bal door aan Paul Toonen, die daardoor gemakkelijk zijn 2e goal kon inschuiven. Daarmee was de Milsbeek definitief geknakt en besloot de goed leidende scheidsrechter om na een krappe 90 minuten te stoppen. 

Na het laatste fluitsignaal was er een spontaan feestje met bloemen en drank. Ook werden er foto’s gemaakt van de grote groep juichende spelers.

Bij terugkomst in de kantine werden de spelers nogmaals toegejuicht en gefeliciteerd door de aanwezige bestuursleden en supporters.

Naar horen is er die middag nog een gezellig feest geweest, waarbij heel vaak is geproost op het kampioenschap!

Jongens, namens Achates, van harte met jullie nr. 1 positie. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar uiteindelijk zijn jullie de terechte kampioen.

Voor de mannen, die ons gaan verlaten: “Bedankt voor alle die jaren in de Niersvallei en veel plezier, waar dan ook”. En voor de rest: “Veel succes gewenst in het volgende seizoen”.