St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Koeienflater seizoensafsluiting 2017

Koeienflater seizoensafsluiting 2017

1 mei 2017

Op 14 mei is het weer zover, Achates 1 speelt op die dag tegen SV Leunen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017 in de vierde klasse F. Op deze dag waar normaliter veel Achates toeschouwers aanwezig zijn is er altijd een groot feest in de kantine, hierover later meer informatie.

Wel alvast wat informatie over de terugkeer van de koeienflater bij Achates! Op 14 mei komen er weer twee koeien naar De Niersvallei, dit maal een roodbonte koe en een zwartbonte koe. Deze worden – zoals een paar jaar geleden – na de wedstrijd van het 1e op het hoofdveld losgelaten om daar ‘hun behoefte’ te doen. Hiervoor wordt het veld in vakjes verdeeld en men kan een gokje wagen op welk vakje de koeienflater terecht komt. De jeugd van Achates heeft dit bord in de kantine neergezet en hier kunnen vakjes gekocht worden voor slechts € 2,50.

Voor het eerst kan er ook nog gegokt worden op welke koe de eerste koeienflater zal neerleggen, hier is ook een extra bonus voor. Nadat een van de koeien gescheten heeft wordt uitgemeten welk vakje het is en wie daarvan de eigenaar is.