St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Siem Loeffen Speler van het Jaar en afscheid Johan, Hein en Paul

Siem Loeffen Speler van het Jaar en afscheid Johan, Hein en Paul

22 mei 2018

Met een verlengd terras was het afgelopen zondag goed vertoeven op De Niersvallei. Met als vermaak vandaag niet alleen de wedstrijd van Achates maar ook op alle velden wedstrijden in het teken van de North Limburg Cup 2018.

Na de onterechte penalty en rode kaart was Achates in het restant van de tweede helft niet meer opgewassen tegen Ulysses. Achates kwam nog vroeg op voorsprong door een goal van Jeroey Lekatompessy maar liep mede door de penalty en een onnodig foutje van JP ten Haaf toch tegen een nederlaag aan. Ulysses maakt theoretisch nog een kans op het kampioenschap al is de kans heel klein dat Constantia punten laat liggen tegen rode lantaarndrager OKSV.

Ondanks de nederlaag was de gezelligheid er achteraf in de kantine niet minder om. DJ Stefan was weer ingehuurd om dit alles te begeleiden. Voor Marie-Louise Mans was dit de eerste seizoensafsluiting als nieuwe voorzitter van Achates.

Afscheid Hein de Jager, Paul Toonen en Johan Kleijnen

Trainer Michel van de Venn, die al eerder aangekondigde nog een jaar langer door te gaan bij Achates, begon met het afscheid van de drie routiniers van Achates.
 
Hein de Jager vertrekt na dit seizoen naar derdeklasser Vitesse’08. Hein de Jager is na enkele jaren als jeugdige 2e keeper achter Gerwin Noy en later Tom Hopman jarenlang onbetwiste eerste keeper geweest in het eerste elftal van Achates. Paul Toonen is na de jeugd van Achates op twee jaar bij Rood-Wit in Groesbeek na altijd actief geweest bij Achates in het eerste elftal, hij debuteerde al op jonge leeftijd als B-speler in het eerste van Achates. In de bloei van zijn voetbalcarrière bij Achates liep hij verdedigers voorbij alsof ze er niet stonden en was hij met Achates actief in de 2e klasse. Laatste waar afscheid van werd genomen is Johan Kleijnen, hij is als enige van de drie niet begonnen in de jeugd van Achates maar kwam op wat latere leeftijd naar Achates en is inmiddels ook woonachtig in Ottersum. Hij speelde bij Rood-Wit in Groesbeek en heeft zich enkele jaren geleden als centrale verdediger in het elftal geknokt. Johan Kleijnen heeft tevens enkele wedstrijden als spits op zijn naam staan, wanneer Achates in nood zat werd Johan doorgeschoven en dit gebeurde ook zeer regelmatig als stormram aan het einde van wedstrijden. Achates verliest met deze drie spelers veel ervaring, dit in de zin van leeftijd en wedstrijdervaring. Nu is de tijd gekomen dat de jongere jongens van 23/25 jaar dit moeten gaan overnemen. Johan Kleijnen en Paul Toonen zullen in een lager elftal van Achates verder gaan. Paul Toonen is sinds kort trotse vader van zoontje Jesper en Johan Kleijnen wordt binnenkort ook voor het eerst vader.

Achates neemt na dit seizoen ook afscheid van eerste elftalleider Leon Weijers. Leon Weijers is jarenlang actief geweest als keeper bij meerdere elftallen van Achates, zelfs op latere leeftijd nog in nood enkele wedstrijden bij Achates 1 meegepikt. Momenteel is hij nog steeds keeper bij de Veteranen van Achates en keeperstrainer van de selectie van Achates. Leon stopt na dit seizoen als leider omdat hij het te druk heeft met zijn werk om dit momenteel te combineren, hij heeft dit de afgelopen jaren samen met Frans Loeffen gedaan. Ook is Leon al jaren een van de organisatoren van het selectieweekend in het Spaanse Malgrat de Mar. Dit jaar eind juni beloofd dat weer een groot feest te worden en is dit tevens een mooie afsluiter voor de bovenstaande vier Achateslui!

Speler van het jaar Achates 1: Siem Loeffen

Daarna was het tijd voor de benoeming van de Speler van het Jaar van Achates 1. Dit jaar is er gestart met een klassement bij te houden waarbij elke wedstrijd door vijf supporters werd gestemd op de man of the match. Hierdoor werden per wedstrijd dus vijf keer 10, 8 en 6 punten verdeeld. Met uiteindelijk dus per wedstrijd een algehele top drie. De eerste periode werd gewonnen door Damien Matulessy en de tweede periode werd gewonnen door JP ten Haaf. Taleb Sarkouk bleef zich echter ook steeds mengen in de strijd. Vanaf de derde periode is het echter Siem Loeffen die veel indruk heeft gemaakt. Hij werd met ruime afstand winnaar in zowel de derde als de vierde periode. Ook in de laatste periode waarin de uitslagen niet meer bekend werden gemaakt om het spannend te houden bleef Siem uitlopen op JP ten Haaf en Taleb Sarkouk. Siem is uiteindelijk het seizoen geëindigd met een forse voorsprong qua punten maar ook als aanvoerder. Hij heeft als inschuivende centrale verdediger en als aanvallende middenvelder een belangrijke rol gehad in het elftal van Achates dit seizoen en is dus een zeer terechte winnaar. Na de verkiezing werd in razendsnel tempo Rapper Smitje (ex voetballer van Achates 1, nu lager elftal) naar voren geroepen om zijn nummer ‘Als ik rap’ live te rappen.
 

Speelster van het Jaar bij de Achates Dames: Mariska Janssen

Bij de Achates Dames werd Mariska Janssen gekozen tot Speelster van het Jaar.

Na deze formaliteiten barstte het feest los in de dit jaar compleet vernieuwde Achates kantine en ging het nog door tot in de late uurtjes.

De winnaressen van het deel van het toernooi van de North Limburg Cup 2018 welke op de Niersvallei gespeeld werden waren de Meiden onder 15 van Kolping Boys. Samen op de foto met twee spelers van parochiekampioen Achates 4.

Foto’s voorgaand aan de wedstrijd met het opstellen en de pupillen erbij.

Namens Achates bedanken wij alle supporters voor hun steun tijdens de wedstrijden van onze elftallen!