St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » SVEB – Achates zondag 23 april

SVEB – Achates zondag 23 april

21 april 2017

Aanstaande zondag treft Achates in Broekhuizenvorst SVEB. Achates dat afgelopen 2e Paasdag na een rumoerig einde van de wedstrijd (buitenspelgoal) verloor van Meterik en daarvoor tegen DEV Arcen twee punten verspeelde zal zich in deze wedstrijd willen laten zien om ervoor te zorgen dat het seizoen niet als een nachtkaars uit gaat. SVEB verloor afgelopen zaterdag met 1-0 van Resia maar wist de wedstrijd daarvoor wel met 2-1 te winnen van hun concurrent SV Leunen. SVEB schommelt al jaren heen en weer tussen de vierde en vijfde klasse en heeft ook nu weer de punten hard nodig om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen. SVEB staat nu op een 10e plek samen met SV Leunen en heeft maar twee punten meer dan DEV Arcen. Achates staat daar 9 punten boven op een 8e plaats en heeft alleen nog uitzicht op de 7e plek.

Bij Achates zal het wat puzzelen worden voor Michel van de Venn met waarschijnlijk ook wat spelers van de A die zullen aansluiten. Achates 2 speelt een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Aanvoerder Pim Volkert keert na een schorsing terug in het team. Johan Kleynen, dit seizoen vaak naast Volkert centraal achterin, is herstellende van een pacemaker-operatie en komt dit seizoen niet meer in actie. Nils Derks was een van de zeven spelers die geel kreeg vorige week, voor hem was dit zijn vierde dit jaar en hij mag deze zondag dus niet meedoen. Keeper Hein de Jager ligt er nog steeds uit met een enkelblessure. Middenvelders Giel Loeffen en Damien Matulessy hebben lichte blessures en zijn zondag niet inzetbaar.

Achates speelt in de laatste vier wedstrijden nog tegen drie clubs die tegen degradatie strijden, deze teams zullen dus op de aanval moeten en wellicht dat er ruimte ontstaat voor Achates om daar vrij tegen te combineren met snelle aanvallen naar voren.