St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Gemeente knapt velden Achates op

Gemeente knapt velden Achates op

18 maart 2018

De slepende kwestie rond het regematig té natte speelveld bij voetbalclub Achates in Ottersum lijkt bijna opgelost. Gemeente Gennep stelt een bedrag van 225.850 euro beschikbaar om de wateroverlast op Sportpark De Niersvallei een einde toe te roepen.

Privatisering
Nu die zekerheid eraan komt, hoopt sportwethouder Ed Vandermeulen van Gennep dat al binnenkort de overdrachtscontracten kunnen worden ondertekend.
Al in 2006 sloot Gennep een overeenkomst over de privatisering met Achates. Die afspraken werden in 2011 bijgesteld. Achates klopte op dat moment al bij Gennep aan om de wateroverlast op veld 2 te verhelpen. Een ingreep loste tijdelijk de problemen op. Maar dat veld dat het dichtst tegen de Niers aan ligt, bleef problematisch .

Gennep heeft nu de situatie op De Niersvallei door Sweco Nederland laten onderzoeken. Dat bureau stelde vast de kwaliteit van veld 2 en het kleine veld ernaast  niet meer aan de normen van de KNVB voldoen. Te vaak moet een wedstrijd worden afgelast omdat het veld onbespeelbaar is.

Het maken van een nieuwe toplaag op het geplaagde veld moet soelaas bieden. Het ontgraven en opnieuw aanleggen van het zogeheten cunet biedt een garantie dat de drainage-installatie niet meer verstopt kan raken.
Het opknappen van de velden is niet alleen van belang voor de betere bespeelbaarheid. Als Achates weer onbeperkt over de twee velden kan beschikken krijgt de club weer de kans om licht te groeien in omvang.
De definitieve privatisering kan door de voorgenomen maatregelen haar beslag krijgen, stelt de wethouder. Dat regelen voor de ingrepen klaar zijn, kan als concrete afspraken worden gemaakt
over de uit te voeren werkzaamheden en als het toezicht daarop geregeld is.