St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Wisselend succes in de beker voor de Achates senioren teams

Wisselend succes in de beker voor de Achates senioren teams

19 september 2018

De poulefase van de beker bereikte afgelopen weekend zijn einde met de derde speelronde. Voor het eerst sinds jaren deden ook het 4e en 5e weer mee aan het bekertoernooi. Alleen het 3e elftal heeft dit jaar de bekerwedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Hieronder in het kort hoe voor alle teams de poulefase is verlopen:

Achates 1
Het vlaggenschip van Achates had het de eerste wedstrijd lastig met Stormvogels ’28. Een vroege tegengoal kwam het helaas niet meer te boven, ondanks dat een punt op z’n minst tot de mogelijkheden had behoort. De overige twee wedstrijden werden redelijk eenvoudig gewonnen van een tweetal 5e klassers (RESIA en VIOS ’38). Aangezien Stormvogels met moeite een punt pakte tegen RESIA was het voor Achates niet meer mogelijk om hen in het laatste speelweekend nog bij te halen. Het eerste elftal zal helaas dus dit jaar niet meer uit komen in de beker.

Achates 2
Het tweede elftal kende een lastige start van het seizoen. In de eerste wedstrijd werd de derby tegen Vitesse ’08 2 nipt verloren, hoewel het een spannende pot was, waarin het beide kanten op had kunnen gaan. De week erop werd in Oploo tegen Excellent 2 een voorsprong weggegeven, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Ook de derde wedstrijd kon het 2e niet winnend afsluiten (verlies tegen Olympia ’18 4 in Boxmeer) waardoor het bekeravontuur voor het 2e al in de poulefase eindigt.

Achates 4
De mannen van het 4e elftal hadden vooraf als doelstelling om de door te willen gaan naar de volgende beker ronde. Met een drietal overwinningen is dit hen ook gelukt, waardoor zij als enige senioren team door zijn naar de volgende bekerronde. In de eerste wedstrijd werd Sambeek 2 eenvoudig opzij gezet. De tweede wedstrijd was een erg spannende, na ruim driekwart wedstrijd met 10 man te hebben gestaan, wist het 4e zich toch tot tweemaal toe terug te knokken en werd er zelfs in de laatste minuut een 3-2 overwinning behaald. De derde wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen van VCA 3. We wensen het 4e elftal veel succes in de volgende ronde. 

Achates 5
Voor de heren van ‘Gerries Meisters’, oftewel het 5e, stond er een mooie bekerpoule met een aantal streekderby’s op het programma. Na een goede start (4-2 winst tegen Heijen), werd ook buurman Vitesse ’08 5 aan de zegekar gebonden. Helaas bleek HRC ’27 2 net een brug te ver. Er werd nipt verloren, waardoor de heren uit Afferden verder bekeren. Voor het 5e zit het qua beker helaas erop.

Achates VR1
De dames van Achates begonnen hun poule met een doelpuntrijke overwinning 4-5 (in Lomm tegen RKDSO). De tweede en derde wedstrijd troffen zij tegenstanders van een ander kaliber. Twee flinke nederlagen zorgden dan ook ervoor dat de dames na de poulefase het bekertoernooi moesten verlaten.

Wanneer de volgende wedstrijd van Achates 4 bekend is wordt dit z.s.m. bekend gemaakt via de website.