St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Zondag 13 oktober derby VV Achates – VV Heijen

Zondag 13 oktober derby VV Achates – VV Heijen

11 oktober 2019

Aanstaande zondag 13 oktober is het voor VV Achates alweer tijd voor de tweede derby van het seizoen 2019-2020. Ditmaal speelt het elftal van trainer Michel van de Venn thuis de enige gemeentelijke derby van het seizoen tegen VV Heijen. De eerste regio derby van het seizoen won Achates met maar liefst 0-10 van het zwakke Montagnards uit Bergen. Daarna verloor Achates in een slechte wedstrijd met 2-5 van EWC’46 en speelde het afgelopen zondag op een drassig veld in Grubbenvorst met 3-3 gelijk tegen GFC’33. Wat opvalt is dat de wedstrijden tot nu toe erg doelpuntrijk zijn, maar liefst 15 doelpunten scoorde Achates maar het heeft ook al 8 goals moeten incasseren. De aanvallers van Achates zijn in ieder geval in vorm, Teun Lemmen is na drie wedstrijden topscorer met zes doelpunten topscorer in de Vierde Klasse G. Zijn collega voorin Kai Bicentini, die vorig seizoen nog moeite had het doel te vinden, heeft inmiddels de smaak te pakken en ook al vier doelpunten gemaakt. Voor Kai Bicentini wacht een mooi avontuur in Curaçao, hij speelt nog twee derby’s tegen VV Heijen en Stormvogels’28 mee en vertrekt daarna voor een half jaar naar het land waar zijn vader Remko Bicentini bondscoach is. Jammer voor Achates maar wij wensen Kai een mooie tijd daar en het kan haast niet anders zijn dat hij in zijn huidige vorm als ‘international’ terug keert volgend seizoen. Trainer Michel van de Venn koos afgelopen week op rechtsbuiten voor de jonge, pijlsnelle Ruben Albers om de driemansvoorhoede te completeren, hij beschaamde dit vertrouwen niet met twee perfecte assists. Jerral Taihuttu ontbreekt in de Achates selectie en Yanick Cillessen is met enkelklachten een vraagteken aan Achateszijde.

De bezoekers uit Heijen kennen een prima seizoensstart, met twee overwinningen en een gelijkspel gaan ze momenteel op doelsaldo aan kop in de Vierde klasse G. Heijen dat een sterk team heeft won met 0-4 van GFC’33, speelde met 2-2 gelijk tegen BVV’27 en won met 2-0 van SV Oostrum. In de laatste twee wedstrijden kwamen alle vier goals op naam van Tijn Wabeke. Hij kwam begin dit seizoen terug naar VV Heijen na enkele jaren bij Eendracht’30 in Mook actief te zijn geweest. In de eerste wedstrijd tegen GFC’33 zien we ook de naam van Maarten van de Burg op het scorebord, hij speelde twee seizoen bij Achates tussen 2011 en 2013 en wist toentertijd in de 2e en 3e klasse met zijn loeiharde schot het veel keepers lastig te maken. Onder de lat heeft de jeugdige Yorick Roelofs de concurrentiestrijd bij Heijen gewonnen, hij is de zoon van Marco Roelofs die jarenlang keeperstrainer bij Achates is geweest.

Achates heeft de laatste vier derby’s tegen VV Heijen allemaal gewonnen. De laatste keer in het seizoen 2017-2018 op 6 mei 2018 eindigde in een fraaie 4-0 overwinning. Doelpuntenmakers waren toen Teun Lemmen, Jerral Taihuttu, Taleb Sarkouk en Jeroey Lekatompessy. Eerder dat seizoen won Achates met 2-1. In het seizoen 2015-2016 won Achates beide wedstrijden met 2-1. Seizoen 2014-2015 werd het uit en thuis een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark de Niersvallei in Ottersum en staat onder leiding van arbiter R.J.H. Vissers. Wij nodigen alle Achates supporters uit om ons vlaggenschip aan te moedigen in deze derby. Balsponsor voor deze wedstijrd is Heldens Loopbaanadvies uit Ven-Zelderheide. Zaak voor de heren van het 1e om de mouwen goed op te stropen tegen de lastige tegenstander Heijen die dit seizoen zeker mee zullen gaan doen om de hoogste plaatsen in de 4e klasse G.

Balsponsor Heldens Loopbaanadvies

Een leuk stukje over de komende derby is ook te vinden in De Gelderlander (Maasland) van 11-10-2019. Stuk is ook te vinden via:
https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/achates-heijen-de-derby-volgens-twee-buitendorpsen~aaa5c88b/?referrer=https://www.google.com/

Gies Gisbers (links) is speler van voeltbalclub Achates in Ottersum en Bas Janssen is speler van VV Heijen. Zondag spelen zij tegen elkaar in Ottersum.
Gies Gisbers (links) is speler van voeltbalclub Achates in Ottersum en Bas Janssen is speler van VV Heijen. Zondag spelen zij tegen elkaar in Ottersum. © Theo Peeters

Voorafgaand staat om 12:00 op De Niersvallei ook de wedstrijd Achates 2 tegen Wittenhorst 4 op het programma. Voor de vroege vogels speelt om 10:00 uur Achates 5 tegen De Zwaluw 5. Een aantal uitwedstrijden ook nog voor de andere teams op de zondag: Achates 4 speelt uit tegen Sambeek 2 en Achates VR1 spelen uit tegen Hapse Boys VR2. Achates 3 komt zaterdagavond al in actie, om 19:00 spelen zij uit in Gennep een derby tegen Vitesse’08 2.