St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Nieuws » Zwerfafvalactie

Zwerfafvalactie

23 februari 2021

Helaas heeft de gemeente Gennep moeten besluiten dat de actie ‘Gennep Schoon’ ook dit voorjaar niet door kan gaan in verband met de huidige situatie rondom het Coronavirus. Ze ziet geen mogelijkheden om deze actie voldoende veilig te organiseren.

Wij, als Achates, nemen normaal gesproken ook jaarlijks aan deze actie deel.

Het primaire doel van ‘Gennep Schoon’ is het opschonen van onze leefomgeving/natuur. 

Nu kunnen we als individueel lid van Achates toch iets moois en nuttigs doen voor onze omgeving en ons milieu. We hebben namelijk in deze Coronatijd nóg meer ontdekt hoe gezond en fijn wandelen is. Daarom willen onze leden graag de volgende tip meegeven: om de gemeente Gennep toch ook in deze tijd schoon te houden, zou je tijdens zo’n gezonde wandeling af en toe kunnen kiezen om een afvalzak/pmd zak mee te nemen en daarin zwerfafval te verzamelen. En kies dan ook eens voor een route langs de Maas of Niers om een stukje op te schonen. Het zou mooi zijn als je voor routes langs de Maas en Niers kiest vóórdat het maaiseizoen begint. Want bij de eerste maaibeurt eind april/mei wordt het plastic anders verpulverd en zal voor altijd in de bodem verdwijnen. Alvast heel erg bedankt voor het meehelpen als u hiervoor kiest.

Dit is vanzelfsprekend geheel vrijblijvend, maar het zou leuk zijn als we het gezonde ook nog kunt combineren met een stukje sociaal bezig zijn!

Je mag natuurlijk ook een mooie selfie maken van je eigen ‘schoonmaakactiviteit’.