St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » 0-0, brilstand bij Achates/De Zwaluw MO15.

0-0, brilstand bij Achates/De Zwaluw MO15.

12 november 2018

Herfst, waterkoud, een druilerige zaterdag en de uitwedstrijd in Volkel. Op basis van de stand een tegenstander, waar 3 punten te pakken moest zijn.  Dit viel dus behoorlijk tegen.  Volkel MO15 bleek een stuggere  tegenstander te zijn dan we hadden verwacht.

Wat het uiteindelijk geweest is,  waarom het vandaag allemaal net niet liep ? Het begon al bij aankomst,  dat er geen kleedkamer vrij was en men  in Volkel geen rekening met ons gehouden had  bij de indeling.  Uiteindelijk konden we in kleedkamer 4 terecht.  Daniëlle kwam er als eerste weer uit. Niet omdat ze klaar was, maar omdat ze haar voetbalschoenen vergeten was.  Als tweede kwam Esmee de kleedkamer  uit.  En jawel,  ook Esmee was haar voetbalschoenen vergeten.  Voorbereiding !?

Gelukkig had Rayva een hele tas “oude” voetbalschoenen om af te geven bij zich,  waarin beide dames  een bij elkaar passend  paar konden uitzoeken.  Na de wedstrijd zijn  alle schoenen weer keurig  in de tas terecht gekomen en staan nu in de garage de toch al schaarse ruimte in beslag te nemen.  Geïnteresseerde kunnen zich melden!

Nadat iedereen in tenue en voetbalschoenen gehuld was, was het tijd voor een praatje en in dit geval ook het plaatje.  Op de muurtegeltjes werden de wijsheden van de trainer, de diverse looplijnen en adviezen in kleur  uitgetekend (en uiteraard ook weer netjes uitgepoetst).  Klaar voor de wedstrijd!

Over de wedstrijd valt eigenlijk niet zoveel te melden, passend bij de einduitslag van een doelpuntloos duel.  We speelden op kunstgras, een ondergrond waar onze meiden een hekel aan hebben.  De dug-out was aan de lage kant, de bank was weer lekker gevuld en maar goed dat er niets te juichen viel, dat scheelt dan weer veel  hoofdpijn. Er werd niet slecht en niet echt goed gevoetbald, beide ploegen deden hun best, maar het spel speelde zich vooral op het middenveld af.  Onze tegenstander speelde erg compact en stonden goed om onze passes te onderscheppen.  Het lukt ons niet om hier doorheen te voetballen.  Veel balverlies, veel ballen over de zijlijn waren het gevolg.  Zo nu en dan waren er voor beide ploegen kansen om te scoren, maar de keepers lieten zich hierbij niet verassen.  Het bleef dus wel  een spannende wedstrijd.

Het bleef dus ook na 70 minuten voetbal 0-0.  Een terechte uitslag, maar bij ons bleef toch het gevoel hangen dat wij 2 punten hebben laten liggen.  We  staan nog wel derde, maar  2 andere ploegen staan gelijk in puntenaantal.  Opmerkelijk dat de meiden van Volkel MO15 alle punten in de thuiswedstrijden  op kunstgras hebben gepakt.  Hiermee zijn ze toch een beetje het Heracles van onze competitie.

KUNSTGRAS, HET ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN.

Blij dat ze bij Achates ,  de Zwaluw  (en Vense Boys) nog steeds een echte grasmat hebben.