St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » 6de overwinning voor de Zwaluw/Achates MO15

6de overwinning voor de Zwaluw/Achates MO15

15 april 2019

Weer een wedstrijd voor de Zwaluw/Achates MO15 in Oeffelt. We voetbalden in de shirts van Achates omdat Festilent MO15 ook blauw/wit hadden als tenue.

Er was 1 woord dat de meiden moesten onthouden en moesten uitvoeren nl. WINNEN.

Bij de warming-up was niet iedereen bij de les en moesten de meiden zich beter concentreren in het passen van de bal en aannemen. Of dachten de meiden dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden?

Er werd voor de wedstrijd een teamfoto genomen van de meiden. Gedurende de hele wedstrijd heeft de fotograaf, denk ik wel; 100 foto`s gemaakt.

De wedstrijd begon voortvarend en we hadden snel de bal in ons bezit. Er werd mooi samen gespeeld. Mooie combinaties en via de flanken de bal voor zetten. Daar lag de ruimte. Het werd al snel 1-0. Maar lang konden we niet genieten van de voorsprong. Binnen 3 minuten was het 1-1. Er stond een speelster van Festilent helemaal vrij en kon schieten. Goal. Daarna zorgden we dat we zelf eerder de bal hadden in plaats van de  meiden van Festilent.

We bleven aanvallen en het werd voor de rust nog 3-1. Mooie stand om te rusten maar ook het besef dat het veel meer goals hadden kunnen zijn.

2de helft: De meiden moesten blijven voetballen en zorgen dat Festilent niet voor de goal van Nick kwam. Wij zorgden dat we eerder bij de bal kwamen en ervoor vochten. Bij een mooie aanval werd het 4-1.

Festilent probeerden wel wat feller te spelen maar echt gevaarlijk waren ze niet. Ze kwamen weinig voor de goal van Nick. Verder gaven ze ons wat meer ruimte om te schieten. Er volgden 2 goals  die van afstand kwamen. Lot scoorde een hattrick wat ze zelf erg verrassend vond.

Er waren 2 opmerkende situaties:

  1. Er kwam een afstandsschot op de goal van Festilent en de bal raakte de lat en de grond en kwam weer in het veld. Was het een goal of niet? De scheidsrechter kon het niet zien. Maar door een eerlijke grensrechter van Festilent die op de lijn stond en  de bal achter de doellijn zag stuiteren  werd het beoordeeld als een goal.
  2. Op het eind viel er een speelster van Festilent uit met een blessure. Hopelijk valt de blessure mee.

Na dit incident floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De speelster kon nu uitvoerig behandeld worden. Het was een sportieve wedstrijd.

Volgende week zaterdag tegen JVC Cuijk. 11.30u spelen. We rekenen weer op jullie support.

Truus Billekens