St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Wedstrijdverslag bekerwedstrijden MO13

Wedstrijdverslag bekerwedstrijden MO13

17 september 2017

De Jongens tegen de Meisjes

Het voetbalseizoen is ook weer voor Achates/de Zwaluw MO13 begonnen.  Vanwege het gering aantal MO13 11- tallen in de omgeving zijn de meiden van de MO13 voor het bekertoernooi  bij de jongens ingedeeld.  Voor dit team geen probleem, maar een uitdaging die ze graag aangaan: de JONGENS  tegen de MEISJES. Achates/de Zwaluw MO13 speelt  achtereenvolgens tegen de jongens van Vitesse ’08, Juliana Mill en Venhorst.

Achates/de Zwaluw – Vitesse ’08  (0-2)

Vanwege de feestelijke opening van het kunstgrasveld in Gennep werd deze wedstrijd verplaatst naar de woensdagavond (4/9).  Kort voor 19.00 uur werd er in Ottersum afgetrapt.
De meisjes van de MO13 begonnen met uitstekend voetbal aan de wedstrijd.  De jongens van Vitesse kwamen er de eerste 15 minuten niet aan te pas en de meisjes kregen  dan ook de beste mogelijkheden om de score te openen, helaas wisten ze de kansen niet te benutten.  De jongens nog wit om de neus, maar van de schrik bekomen kwamen daarna door met name individuele acties steeds beter in de wedstrijd.  Maar de meisjes bleven prima overeind en gaven niets weg, waardoor de ruststand nog steeds 0-0 was. In de tweede helft werden de jongens van Vitesse ’08  toch iets sterker en kregen ook een paar goede kansen.  Helaas moesten Tosca en Iza door blessures de strijd staken. De jongens kregen het overwicht en konden hierdoor 2  keer scoren, helaas.

Meisjes 0 – Jongens 2

Juliana Mill – Achates/de Zwaluw (3-2)

Nog niet al het blessureleed was zaterdagochtend (9/9) geleden, toch stonden de meisjes van Achates/de Zwaluw  in de wei, om de jongens  van Juliana Mill eens een poepie te laten ruiken.  De jongens  van Juliana waren fysiek sterker dan onze vorige tegenstander en dit zou een lastige wedstrijd worden. De meisjes van Achates /de Zwaluw werden al snel terug in de verdediging geduwd.  Er zou op zijn Italiaans gevoetbald moeten worden , achterin dichtmetselen en met vlijmscherpe counters  de tegenstander proberen af te troeven.  En met succes!!  Vanuit de verdediging  werd  met slechts enkele passes Maud in stelling gebracht en dit meisje was alle jongens te snel af en passeerde met een mooie schuiver de keeper van Juliana  (0-1 voor de meisjes).  De jongens bleven aanvallen,  maar door uitstekend keeperswerk van Nick, af en toe wat geluk en stug verdedigen duurde het tot  ver in de eerste helft voordat de jongens de gelijkmaker konden intikken.  De meisjes hadden echter snel het antwoord klaar, wederom liet Maud  de jongens haar hielen zien en passeerde de keeper voor de tweede maal (1-2 en de meisjes weer op voorsprong). Dit was ook de ruststand.  De tweede helft moesten er  door blessures  wat posities worden omgezet  en kwamen de meisjes  nauwelijks van hun eigen helft.  De jongens konden dan ook snel  de score gelijk trekken.  Hierna volgde een periode van  wanhopig op zoek gaan naar de derde treffer door de jongens en stug verdedigen om een gelijkspel uit het vuur te slepen door de meisjes.  Uiteindelijk wisten de jongens in wat  de laatste minuut bleek te zijn nog  de 3-2 te scoren.  Achates/de Zwaluw wilde met een alles of niets poging toch nog een derde keer scoren, maar de scheids vond het genoeg en blies voor de laatste keer  op zijn fluitje.

Jongens 3 – Meisjes  2.

Venhorst- Achates/de Zwaluw MO13 (7-1)

Voor de laatste wedstrijd (16/9) in deze bekertrilogie ging  Achates/de Zwaluw op bezoek in Venhorst. Gezien de vorige uitslagen van deze jongens,  was er zeker een kans op een overwinning door de meisjes.  Noodgedwongen starten de meisjes met een alternatieve opstelling.  Dit was in het veld terug te zien, de meisjes speelden onzeker en zonder de overtuiging die in de eerdere wedstrijden wel te zien was.  Passes kwamen niet aan en de jongens werden te vrij gelaten (je hebt van zulke wedstrijden).  De jongens profiteerden hier optimaal van en  kwamen al snel op een 3-0 voorsprong. De meisjes scoorde wel nog in de eerste helft de 3-1. Esmee kon op rechts doorbreken en via een fraaie voorzet vanaf de achterlijn kon Milou de tegentreffer binnen schieten.  De meisjes lieten echter de moed niet zakken en bleven voetballen.  De combinaties gingen ook wat beter en via snelle counters  kwamen de meisjes ook vaker voor het doel van de jongens. Helaas bleef het bij deze ene treffer.  In de tweede helft  vielen twee van onze routiniers (Esmee en Fenna)  uit.  De jongens konden uiteindelijk nog 4 keer scoren, wat een voor hun duidelijke overwinning opleverde.

Jongens 7 – Meisjes  1.

Conclusie uit deze clash van Jongens tegen de Meisjes
De meisjes laten zich niet intimideren door de jongens en durven ook deze duels aan te gaan. Op naar een volgende editie Jongens tegen de Meisjes, voor revanche? Maar eerst de reguliere meidencompetitie, waar a.s. zaterdag UDI ’19 in Ottersum op bezoek komt.

Achates/de Zwaluw MO13 zijn
Spelers: Nick, Mees, Geertje, Tosca, Anne, Esmee, Fenna, Milou, Iza, Maud, Hanna, Mila, Jerney, Daniëlle en Rayva.
Leiding: Rob, Coen, Truus en Patrick