St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 declasseert Gassel 3

Achates 3 declasseert Gassel 3

16 oktober 2017

Achates 3 schroeft doelsaldo flink op tijdens derde winstpartij van dit seizoen

Achates 3 heeft op zondag 15 oktober ook de derde wedstrijd winnend af weten te sluiten. Na een matige en moeizame eerste helft, waarin wel al een voorsprong werd genomen, kreeg tegenstander Gassel 3 de tweede helft een flink aantal tegengoals te verwerken. Na 90 minuten stond er dan ook een uitslag op het digitale scorebord die je alleen bij menig korfbalwedstrijd ziet.

Al vanaf het beginsignaal was het spelbeeld en intentie van Achates 3 direct duidelijk. Het zette vroeg druk op de Brabantse tegenstander en probeerde snel de score te openen. Echter stond het vizier duidelijk niet op scherp bij de Achates-3 voorwaartsen. Daarbij moet vermeld worden dat de gasten ook stug en verdienstelijk verdedigde door zich met 11 man op eigen helft terug trekken. Zelfs een op het oog niet te missen kans ging via de benen van de Gasselse goalie en de daarop volgende scrimmage niet in de goal. Mede door het gebrek aan scherpte en slordige spel van Achates 3 bleef het hierdoor lang 0-0. Hierdoor dreigde een oude voetbalwet (als je hem zelf niet maakt, dan valt ‘ie’ aan de andere kant in het netje) in werking te treden. Na ongeveer 25 minuten spelen kregen de Gasselse gasten hun eerste kans en wisten via een gevaarlijke counter bijna doelman Smits te verschalken. Gelukkig werd er net geen doel getroffen. Waar Gassel 3 hun kans niet benutte viel kort daarna eindelijk de bevrijdende treffer voor Achates. En toevallig of niet, Achates had hierbij zelfs de hulp nodig van haar tegenstander. Een voorzet via de linkerflank in de 26e minuut werd werkelijk waar snoeihard door de kale klets van een Gasselse verdediger in eigen doel gewerkt, 1-0. Magistrale goal overigens. Hierna duurde het tot 5 minuten voor rust voordat Achates 3 haar score uitbreidde. Een voorzet werd door de Gasselse doelman – die zelf ook actief is als KNVB-scheidsrechter en vorig seizoen op De Niersvallei nog de bekerwedstrijd tussen Achates 1 en OSS ’20 1 leidde – niet klemvast gepakt, waarna de jarige Coen de Jager de bal binnen het 5-meter gebied alleen het laatste zetje hoefde te geven. (2-0). Al met al werd deze rommelige en slordige helft van Achates 3 zijde toch met een 2-0 voorsprong afgesloten en ging men richting lokaal 2 voor een bakkie thee. Vlak voor rust moest aanvoerder Sef Heldens overigens nog wel gewisseld worden, i.v.m. een flinke snee aan zijn hoofd, opgelopen in een eerder (lucht)duel.

De tweede helft had Achates na het beginsignaal minder tijd nodig om tot scoren te komen. Een schotje van Jan Pouwels in de 51e minuut rolde onder de armen van de keeper in de lange hoek. (3-0) Nog geen 2 minuten later was het opnieuw Jan die doel trof. Een diepe bal, gevolgd door een individuele actie van Jan zorgde voor de 4-0. Hoewel hij reglementair goed gehinderd werd door de Gasselse verdediger wist hij de bal toch in het hoekje te prikken. Hierna volgde een wat minderde fase van Achates zijde, waarbij Gassel wat meer aandrong naar voren. Na een verdedigende actie van Pim Volkert ontstond er wat onderlinge irritatie, waarbij van beide kanten spelers betrokken waren. De scheidsrechter deed het af met enkele waarschuwingen en een vrije trap voor de tegenstander. Kort hierna was het wederom verdediger Volkert die betrokken was bij een spelsituatie. In het eigen 16-meter gebied veroverde hij de bal, door een ferm blok te zetten hield hij zijn tegenstander van de bal. Bij deze actie kwam de Gasselse aanvaller ten val, waarna scheidsrechter van Acker deze verdedigende actie als onreglementair beoordeelde en de bal op de stip legde. De penalty kon helaas niet door Bart gekeerd worden, 4-1. Na een kwartier zonder doelpunten werd het tijd om het telraam erbij te pakken en volgde doelpunten elkaar in moordend tempo op.
In de 70e minuut was het wederom Pim Volkert die ditmaal een positieve hoofdrol opeiste. Na een mooie voorzet van rechts werd de 5-1 schitterend in de hoek geknikt door de lange centrumverdediger. Een goede revanche op de eerder gegeven penalty. Twee minuten later was het Amir Buco die een lage voorzet knap via een stuiter achter de Gasselse goalie werkte. Nog geen minuut na Buco’s goal lag de bal alweer aan de andere kant in het netje. Een corner werd door keeper Smits via het midden van de doelmond weggewerkt, waarna de Gasselse speler via de afvallende bal kon afdrukken, 6-2. Vier minuten later scoorde invaller Fabio Smits de 7-2 door attent te zijn bij een dieptepass. Waar de Gasselse defensie dacht aan gevaarlijk spel, beoordeelde scheidsrechter van Acker dat aanvaller Smits eerder bij de bal was, kortom geldig doelpunt. Weer vier minuten later zorgde een schitterende lob van de diep gestuurde Amir Buco voor de 8e Achates treffer. Eén minuut voor tijd was het slotakkoord voor vleugelverdediger Guus Vervoort die zijn aanvallende aspiraties met een treffer waar kon maken. Niet veel later vond de arbiter het wel welletjes en maakte hij een einde aan deze doelpuntrijke wedstrijd.

Statistieken:

Achates 3 – Gassel 3
Eindstand: 9-2
Scheidsrechter: Jan van Acker
Doelpunten:
26′ : Eigen goal Gassel 3 (1-0)
40′:  Coen de Jager (2-0)
51′:  Jan Pouwels (3-0)
53′:  Jan Pouwels (4-0)
57′:  Speler Gassel 3 (4-1 penalty)
70′:  Pim Volkert (5-1)
72′:  Amir Buco (6-1)
73′:  Speler Gassel 3 (6-2)
77′:  Fabio Smits (7-2)
81′:  Amir Buco (8-2)
90′:  Guus Vervoort (9-2)

 

Foto 1: Jan Pouwels schuift de 4-0 in het hoekie
Foto 2: Jan wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten
Foto 3: Pim na zijn schitterende kopbal

Meer foto’s van deze wedstrijd zijn terug te vinden op: https://nl-nl.facebook.com/VoetbalinGennep/
Deze foto’s zijn gemaakt door Peter Gommans, waarvoor dank!!!