St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 maakt geen fout tegen de Zwaluw 3

Achates 3 maakt geen fout tegen de Zwaluw 3

5 november 2017

Achates 3 maakt geen fout tegen de Zwaluw 3

Vandaag (zondag 05-11-2017) stond de wedstrijd tegen het 3e elftal van het Oeffeltse De Zwaluw op het programma. Met enkele wijzigingen in de basisopstelling en vijf wissels op de dure bank begon Achates 3 gretig aan de wedstrijd.  Het werd direct na het beginsignaal duidelijk dat de regenval van de nacht ervoor ook het lage veld in een ware Niersvallei had omgetoverd, getuige de vele glijpartijen. Nadat de wedstrijd nog geen twee minuten onderweg was, draaide aanvoerder Joep Verbeek zich knap vrij en loste het eerste schotje op goal. Hoewel de bal niet erg doeltreffend leek, glipte de bal toch (wellicht kletsnat door de warminug-up) door de handschoenen van de Oeffeltse doelman, 1-0 en een prima start voor de Ottersummers. Het eerste kwartier werd er goed combinatievoetbal gespeeld en ging het balletje gemakkelijk de ploeg rond, zonder daarbij direct veel meer kansen te creëren. De Zwaluw 3 speelde compact en afwachtend, waardoor enkele dreigende aanvallen in de kiem gesmoord werden, ook enkele voorzetten kwamen niet aan. In de 16e minuut volgde dan toch de aansluitingstreffer. Na een prima voorzet van Pieter Buddiger rondde Amir Buco koel af en gaf Achates 3 hierdoor wat meer lucht. Hierna zakte het spelniveau. De Zwaluw 3 leek iets meer uit haar schulp te kruipen, maar werd echter nauwelijks gevaarlijk. Waar nodig, was het centrale duo Heldens/Belt een sta-in-de-weg. Voor rust kreeg Amir nog een grote kans. Aangezien de keeper enkele meters voor de goal stond opgesteld koos hij voor een lob. De bal ging echter een metertje over, waardoor afspelen op de vrijstaande Daan Geurts wellicht ook een optie was geweest. De kleedkamer werd opgezocht met een 2-0 ruststand.

De tweede helft startte met een flink aantal wissels en dus verse krachten aan Achates-zijde. De eerste grote kans was voor Jan Pouwels, wiens schot na een prima aanval helaas te zacht was om de Zwaluw sluitpost te verschalken. Na 17 minuten zorgde Daan Geurts voor de mooiste treffer van de dag door van een metertje of 20 de bal in de linkerhoek te plaatsen, 3-0. Na dit doelpunt bleef het aan Achates kant een kwartier rustig. De Zwaluw 3 was dicht bij een doelpunt, de lat stond na een flinke pegel een tegentreffer in de weg. Een kwartier voor tijd zorgde Rob Vloet (die zijn langverwachte rentree op De Niersvallei maakte) met een vernuftig balletje voor de assist bij de  4-0 van Jan Pouwels. Vijf minuten voor tijd was het laatste wapenfeit voor De Zwaluw 3, wederom voorkwam het aluminium een Oeffelts doelpunt. Tussendoor had rechtsback Sjuul Hendriks ook nog een tegendoelpunt voorkomen door net op tijd met een sliding voor zijn directe tegenstander te komen. Mede hierdoor kon Achates 3 doelman Bart Smits zijn tweede clean sheet op rij noteren. Volgende week spelen de mannen van ’t derd tegen Toxandria 3. De wedstrijd begint om 10.30 in Rijkevoort.

Statistieken:

Achates 3 – De Zwaluw 3
Eindstand: 4-0 (2-0)
Scheidsrechter: J. van Acker
Doelpunten:

01’: Joep Verbeek
16’: Amir Buco
62’: Daan Geurts
76’: Jan Pouwels

De Stand na 5 gespeelde wedstrijden. Achates 3 staat gedeeld eerste, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan runner-up Vitesse ’08 4. 

De dure bank tijdens de eerste helft, zoek de 10 verschillen!!!