St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 pakt eerste overwinning na 4 maanden winterslaap

Achates 3 pakt eerste overwinning na 4 maanden winterslaap

13 maart 2018

Achates 3 pakt eerste overwinning na 4 maanden winterslaap

Het was al weer een kleine 4 maanden geleden dat de mannen van ’t derde in competitieverband de spreekwoordelijke wei in mochten. De laatste wedstrijd voor de winterstop (19 november tegen JVC Cuijk 3) werden er voor het eerst punten gespeeld. Het was dus van belang om na enkele maanden koning winter goed beslagen ten ijs te komen. Met enkele trainingen in de zaal en een oefenwedstrijd in januari in de benen verzamelden de Achates-mannen zich om 09.15 uur op het sportpark in Oeffelt. Nadat iedereen elkaar een zalig Nieuwjaar had gewenst werd het eindelijk weer eens tijd om de kicksen uit de tas te halen.

Coach Joseph had vooraf iedereen op scherp gezet en het belang om scherp te starten werd nog maar eens benadrukt. Achates 3 had deze zondag een fitte selectie tot zijn beschikking en tijdens de warming-up werd er al met enkele mooie crosspassen gestrooid, dit beloofde hopelijk wat voor de naderende wedstrijd. Met enkele tactische omzettingen (Joep werd een linie naar voren gezet, Danny speelde vandaag een verdienstelijke wedstrijd als rechtsback), startte Achates goed aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en met name de linkerflank (met opkomende back Armia) werd optimaal benut. Een van zijn acties in de 3e minuut kwam terecht bij spits Amir, hij hield knap het overzicht en legde de bal panklaar voor Sietse. Deze kende geen genade voor de Oeffeltse goalie en schoot de bal strak in de touwen, 0-1. Een prima begin voor de Achates 3 mannen dus. Achates bleef hierna druk zetten, nog geen vijf minuten later was het weer raak voor de Ottersummers. Een corner werd kort genomen en kwam via een omweg terecht bij de mee naar voren gekomen Pim. Ook hij was vanaf randje zestien genadeloos en plaatste de 0-2 in de hoek van de goal. Hierna zakte het spelbeeld langzamerhand wat in. Zonder zelf nog sprankelend te spelen (het goede combinatiespel van de eerste 20 minuten bleef achterwegen) bleef Achates 3 zeer eenvoudig overeind. De Zwaluw 3 kon aanvallend geen enkele vuist maken tegen de solide Ottersumse defensie. Op de momenten dat Achates 3 nog wel gevaarlijk kon worden, werd het niet goed uitgespeeld. Enkele malen buitenspel en een ontbrekende juiste eindpass waren hier debet aan. Aanvaller Jan was daarnaast met enkele acties wat ongelukkig en besloot enkele malen de toplaag van de Oeffeltse grasmat eens nader te controleren. Achates verzuimde hierdoor de score voor rust verder op te schroeven en daarmee de wedstrijd vroeg in het slot te gooien. Hierna floot de scheidsrechter af en begaven de Achates 3 mannen zich naar de babyblauwe Oeffeltse kleedkamer.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, de Zwaluw 3 kon nauwelijks een vuist maken en leek ook de echte beleving om nog wat van deze wedstrijd te maken te missen. Achates probeerde met opbouwend verzorgd spel de 3e treffer te maken. Het baltempo bleef echter te laag om zelf effectief te kunnen zijn. Na 10 minuten gespeeld te hebben was er dan ook een standaard situatie nodig om doeltreffend te kunnen zijn. Een afgeslagen vrije trap kwam terecht bij Daan, hij bereikte met een afgemeten voorzet Amir. Die schoot op zijn beurt de 0-3 achter de Oeffeltse doelman. Hiermee was de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld. Ook Achates 3 leek het wel te geloven en drong verder niet echt meer aan. De grootste kans deze 2e helft was nog voor de blauwwitte heren uit Oeffelt. Scheidsrechter Gieben gaf hen randje zestien een vrije trap. De vrije trap zelf werd vol in de muur geschoten, de rebound kwam echter voor de voeten van de Nestor van De Zwaluw 3, hij bedacht zich geen moment en vuurde direct weer op de goal van keeper Smits. Net zoals in de wedstrijd in Ottersum was het geluk niet aan Oeffeltse kant. de bal ketste via de paal weer terug het veld en werd snel door een Achates verdediger de doelmond uitgewerkt. Achates deelde hierna nog wel wat kleine speldenprikjes uit, maar liet het verder na om het doelsaldo wat op te schroeven.

De eerste wedstrijd in deze seizoenshelft werd dus met een eenvoudige 0-3 overwinning afgesloten. Volgende week speelt het 3e (indien de weergoden ons goed gestemd zijn) om 10.00 uur thuis tegen Sambeek 2. Zoals het er nu naar uit ziet zullen de heren van het 3e dan eindelijk in hun nieuwe tenue’s het Ottersumse veld betreden. I.v.m. de vele afgelastingen van afgelopen maanden staan er al een vijftal doordeweekse wedstrijden gepland. Er staan dus nog een aantal drukke maandjes op de planning. Nu eerst de focus op Sambeek thuis, tot zondag!!!

Statistieken:

De Zwaluw 3 – Achates 3
Eindstand: 0-3 (0-2)
Scheidsrechter: M. Gieben (De Zwaluw)

Doelpunten:
03’: Sietse Belt
09’: Pim Volkert
56’: Amir Buco

Topscorers lijst Achates 3 (per 11-03)
1. Joep Verbeek (6x)
2. Jan Pouwels (5x)
— Amir Buco (5x)
4. Coen de Jager (4x)
5. Daan Geurts (3x)
—Sietse Belt (3x)
7. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Pim Volkert (2x)
10.Guus Vervoort (1x)
—Eigen goal tegenstander (1x)