St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 pakt koppositie na zakelijke overwinning op Sambeek 2

Achates 3 pakt koppositie na zakelijke overwinning op Sambeek 2

29 oktober 2017

Achates 3 pakt koppositie na zakelijke overwinning op Sambeek 2

Het 3e elftal van Achates heeft vandaag (mede door de nederlaag van Vitesse ’08 4) de koppositie weten te bemachtigen. In een nauwelijks sprankelende wedstrijd werden toch de 3 punten in de tas gestoken en meegenomen naar het Ottersumse. Coach Joseph had vandaag de beschikking over 14 spelers, nadat Amir helaas vanwege ziekte verstek moest laten gaan (beterschap!).

Achates 3 begon scherp aan de wedstrijd en al snel diende de eerste dreigende ballen richting de voorwaartsen zich aan. De eerste grote kans was er na een kleine 10 minuten spelen voor Jan Pouwels. Na een goed lopende aanval had hij de bal vrij voor het inkoppen. Echter belande de bal bovenop zijn kruin en werd het daarmee een makkelijke prooi voor de keeper. Ook de tweede grote kans werd helaas niet doeltreffende benut. Na een goede actie wilde spits Coen de Jager de bal terugleggen op Jan, echter zat er een Sambeeks been tussen, waardoor ook deze kans voorbij ging. Wellicht had Coen vanuit zijn positie ook direct op goal kunnen schieten, hij was echter niet zelfzuchtig en probeerde tevergeefs de assist te verzorgen. Hierna zakte het spel van Achates wat in en kreeg de tegenstander wat meer ruimte om naar voren te komen. In een van de spaarzame uitgespeelde Achates aanvallen (22e minuut) schudde Jan zijn directe tegenstander af door hem in de 16-meter voorlangs te kruisen, hierbij werd hij licht getoucheerd en kwam hij ten val. Scheidsrechter Linders gaf Achates een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, door de bal op de 11-meterstip te leggen. Aanvoerder Joep Verbeek ging achter de bal staan en stuurde de Sambeekse sluitpost de verkeerde hoek in, 0-1!. De rest van de eerste helft lukte het Achates niet om haar geliefde snelle positiespel te kunnen spelen. Veel ballen kwamen niet aan, er werd slordig gespeeld, waardoor ook het jonge tweede elftal van Sambeek enkele goede kansen kon creëren. Een goede redding van de Achates-goalie Bart Smits en even later de doellat zorgden er voor dat de nipte voorsprong behouden bleef. Aan de andere kant belandde een geplaatst schot van Alex Gulen ook bovenop de lat. Verder bleef het spel rommelig, de prima leidende scheidsrechter hield aan beide kanten de wedstrijd kort, door regelmatig het spel stil te leggen. Ondanks enkele kansjes over een weer werd de thee met 0-1 opgezocht.

Na de rust probeerde de mannen van het 3e  – de in de rust door Coach Joseph gegeven adviezen om te zetten in concrete daden. Er werd getracht om eerder druk te zetten en de tegenstander niet meer de ruimte te geven om spelhervattingen op het middenveld rustig te kunnen verwerken. Daarnaast hadden zij de opdracht gekregen om de Sambeekse keeper met wat meer schoten uit te testen. De aanval werd meer gezocht en de 0-2 hing in de lucht. Een van Sambeeks’ tegenstoten ging ternauwernood voorbij aan de Achates-goal. Niet veel later werd er een diepe bal gegeven richting de Acvhates voorwaartsen, Coen de Jager zag de ruimte achter zich en koos voor een vernuftig overstapje, hierdoor kwam de bal bij middenvelder Daan Geurts terecht. Hij nam de bal aan, draaide weg en kapte knap de keeper uit. Hierna hoefde hij de bal alleen nog in het lege doel te schuiven. Hiermee maakte hij eindelijk de bevrijdende 0-2 voor Achates. Ondanks dat er hierna geen vuiltje aan de lucht leek werd het toch nog even spannend, gezien aanvoerder Verbeek een gele prent ontving na een stevige, maar op het oog faire ingreep. Gezien een aansluitingstreffer het Sambeekse vuur wellicht weer kon aanwakkeren, werd het vizier even wat meer op het verdedigen gelegd. Eenmaal trof de tegenstander de buitenkant van de paal, keeper Smits zat echter in de goede hoek en hoefde de bal niet meer te toucheren. Direct hierna dacht Sietse Belt wellicht nog even aan de woorden van coach Joseph toen hij de bal op het middenveld ontving. Hij speelde de bal enkele meters vooruit, waarna hij de bal van minimaal 30 meter met een enorme streep de winkelhaak in joeg, 0-3! Waarschijnlijk schrikt de Sambeekse keeper vannacht nog wel een paar keer wakker van die poeier, hij heeft ‘m waarschijnlijk alleen maar gehoord! Een schitterende goal die wellicht niet helemaal bij het wedstrijdbeeld paste, maar daar maalt in het Ottersumse kamp niemand om…De wedstrijd werd vervolgens rustig uitgespeeld. Joep Verbeek kluunde samen met zijn directe tegenstander nog eenmaal er flink in bij een hoge bal, nadat beide spelers in dit duel hard met elkaar in aanraking kwamen werd de wedstrijd kort stilgelegd. Joep kon gelukkig snel weer verder, zijn directe tegenstander verliet dizzy maar op eigen kracht het veld. Twee minuten later floot de scheidsrechter af.

Aangezien concurrent Vitesse ’08 4 thuis verloor van JVC Cuijk 3 staat Achates 3 nu in verliespunten bovenaan de ranglijst. Volgende week spelen de heren van ’t derde om 10.00 uur thuis tegen het ervaren De Zwaluw 3 uit Oeffelt, dat momenteel ook goed meedraait in de competitie. Tot volgende week!

Statistieken:

Sambeek 2 – Achates 3
Eindstand: 0-3 (0-1)
Scheidsrechter: J. Linders (vv Sambeek)
Doelpunten:

22’: Joep Verbeek (Penalty)
60’: Daan Geurts
75’: Sietse Belt


Daan Geurts was vandaag belangrijk voor Achates 3 met zijn treffer. (Hier op archiefbeeld tegen Gassel 3, 15-10-2017)