St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 verliest twee maal op rij

Achates 3 verliest twee maal op rij

7 mei 2018

In één week tijd heeft Achates 3 zich een slechte dienst bewezen door twee verliespartijen op rij te noteren. Hiermee is de achterstand op de koploper uit Gennep wel erg ver opgelopen. De spanning bovenin de ranglijst is een stuk minder geworden en is het zaak voor het 3e om de draad weer op te pakken. Op dinsdag 1 mei verloor het 3e de directe confrontatie met Vitesse ’08 4 (0-2). Zondag 6 mei traden ze aan tegen Gassel 3, dat met name na de winterstop goede resultaten heeft behaald.

Met slechts 12 spelers werd er afgereisd naar het Noord-Brabantse Gassel. Onder een felle lentezon startte Achates 3 redelijk aan de wedstrijd. Na 4 minuten spelen was het Jan die na een goede aanval vanaf de zijkant knap richting de lange hoek schoot. De alerte Gasselse doelman kon echter met een uiterste krachtinspanning de bal uit de hoek tikken. Na een kwartier ging een volley van gastspeler Kai Bicentini helaas voorlangs. Behoudens deze twee kansen lukte het Achates 3 echter nauwelijks iets te creëren. Daar waar het met voorzetten probeerde gevaarlijk probeerde te worden, was daar telkens de sterk keepende Gasselse doelman die verder gevaar voor zijn team voorkwam. Gassel 3 speelde het spelletje slim, hield de linies kort en probeerde waar mogelijk met een goede omschakeling eruit te komen. In de 27e minuut kwam Achates door een van zo’n aanvallen op achterstand. Na een prima counter kwam een Gasselse aanvaller achter de verdediging uit en lepelde de bal schitterend over doelman Bart heen, 1-0. De frustratie (ook jegens de arbiter) en onderlinge irritatie nam bij het 3e hierdoor toe, wat er mede voor zorgde dat er in de eerste helft nauwelijks meer wat gecreëerd werd. Echter zul je om een wedstrijd winnend af te kunnen sluiten ook vooral op je eigen spel moeten focussen.

In de tweede helft trachtte Achates in een wat ander systeem te spelen, om meer via de zijkanten gevaar te stichten, daar de gastheren compact bleven spelen. Een uitval van de gastheren (na ongeveer een uur gespeeld te hebben) zorgde voor een situatie waarbij Bart uit zijn doel moest komen en vervolgens achter de aanvaller aan moest. Dit om zijn goal te verkleinen en daarmee een directe scoringskans te voorkomen. I.p.v. rustig te wachten (de aanvaller stond randje zestien op de achterlijn geposteerd zonder directe hulp en kon dus onmogelijk scoren), koos Bart echter voor een andere oplossing. Hij trachtte de bal weg te schieten, maar schoffelde hierbij overduidelijk de Gasselse speler onderuit. De arbiter deed het enige juiste en legde de bal terecht op de stip. De bal werd vervolgens zonder problemen binnen geschoten door de tegenstander, 2-0. Het 3e pakte echter snel de draad weer op. Nog geen 2 minuten later werd een hoge bal door de doelman van Gassel niet goed verwerkt, waarbij Amir een typische spitsengoal maakte door de bal het laatste zetje te geven. 2-1 en de hoop op een goed resultaat was hiermee direct terug. Achates bleef aanzetten en drong de tegenstander beetje bij beetje meer terug op eigen helft. Gassel bleef hier rustig onder en zorgde met wat slimmigheidjes er voor dat het spel waar mogelijk flink vertraagd werd. Dat de kalme arbiter hier niet tegen optrad zorgde wel voor wat irritatie bij de Achates spelers. Nog één grote kans voor Achates ging via een Gassels been helaas net naast de verkeerde kant van de paal. Achates hoopte om in de door hen geliefde slotfase nog een keer toe te slaan, echter floot de arbiter na exact 90 minuten af, waar Achates gehoopt had dat er nog wat extra tijd i.v.m. tijdrekken bijgetrokken zou worden. Helaas gebeurde dit niet en leed Achates 3 de tweede verliespartij op rij. Jammer, zeker gezien de inzet (met name in de tweede helft). Aan de andere kant troffen we vandaag ook een ervaren tegenstander die momenteel in een goede flow zit. Aanstaande donderdag (Hemelvaartsdag) speelt het 3e een derby, tegen sv Milsbeek 2. Aanvang om 10.00 uur op ‘De Niersvallei’.

Topscorers lijst Achates 3 (per 07-05)
1. Coen de Jager (12x)
2. Joep Verbeek (8x)
3. Amir Buco (7x)
4. Jan Pouwels (6x)
5. Sietse Belt (4x)
6. Daan Geurts (3x)
7. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Pim Volkert (2x)
—Guus Vervoort (2x)
11. Cas Wils (1x)
—Wesley Sep (1x)
—Eigen goal tegenstander (1x)

Statistieken:

Gassel 3 – Achates 3
Eindstand: 2-1 (1-0)
Scheidsrechter: J.E.M. de Kleijn (v.v. Gassel)

Doelpunten:

Topscorers lijst Achates 3 (per 06-05)

Foto uit de eerdere confrontatie tussen de twee teams in Ottersum.
©Peter Gommans