St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 verspeelt punten tegen stug JVC Cuijk 3

Achates 3 verspeelt punten tegen stug JVC Cuijk 3

19 november 2017

Achates 3 verspeelt punten tegen stug JVC Cuijk 3

De heren van Achates 3 hebben vandaag voor het eerst puntverlies geleden. In de thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk 3 kon helaas geen overwinning behaald worden.

De eerste helft startte Achates met enkele positionele wijzigingen t.o.v. vorige week. Vooraf wist men al dat dit vandaag een zware pot zou gaan worden, gezien JVC eerder dit seizoen al runner-up Vitesse ’08 4 drie punten had afgesnoept. Met dit gegeven in het achterhoofd startte Achates fel aan de wedstrijd en probeerde het snel de eerste kansen te creëren. Hoewel het begin van de wedstrijd een licht Ottersums overwicht waar te nemen was, werd ook snel het gevaarlijke spel van de tegenstander duidelijk. Met een stugge defensie en enkele sluwe en rappe voorhoedespelers trachtte de Cuijkse gasten in de omschakeling het Achates 3 lastig te maken. Nadat er enkele kleine kansjes door Achates 3 niet doel troffen (hoewel er zeker wel een balletje erin had gekund) kantelde de wedstrijd langzamerhand. Daarnaast moest Sietse Belt al na enkele minuten zich laten vervangen vanwege een blessure. Achates liet de tegenstander steeds verder komen, wat enkele keren dreiging opleverde. Achates riep hiermee het onheil op zichzelf af. In de 17e minuut werd de Cuijkse spits diep gestuurd, hem werd vervolgens nauwelijks een strobreed in de weg gelegd en kon hij zomaar richting de Achates-16 opstomen. De spits zag dat doelman Bart Smits enkele meters uit zijn goal stond en verschalkte hem met een schitterende lob bal. Doelman Smits was kansloos tegenover dit juweeltje van een doelpunt, wat wel helaas een achterstand voor Achates 3 betekende. Achates probeerde de rest van de eerste helft de stand gelijk te trekken. Echter was het spel te slordig om de tegenstander echt uit te kunnen spelen. Een goede eindpass en soms een beetje geluk ontbraken om voor rust de 1-1 op het scorebord te zetten. Coen de Jager kwam met zijn kopbal nog het dichtst bij, de bal leek op weg richting de bovenhoek, maar de Cuijkse goalie stak in een reflex zijn hand uit en tikte de bal knap tot corner. In de eerste helft moest overigens ook Jan Pouwels zich vanwege een blessure laten vervangen.

In de tweede helft enigszins hetzelfde spelbeeld, Achates 3 probeerde (iets feller en getergd) de aanval te zoeken, waar JVC Cuijk zich terugtrok op eigen helft en in de omschakeling probeerde gevaarlijk te worden. Hoewel Achates de tegenstander wel steeds verder terugdrong, leek de echte beleving en scherpte te ontbreken om de ommekeer in de wedstrijd te kunnen maken. JVC Cuijk 3 stelde hier relatief weinig tegenover, ondanks dat de spaarzame uitvallen gevaarlijk bleven. De heren van JVC probeerde waar mogelijk het spel te vertragen door rustig de tijd te nemen en met name verbaal zich in het spel te mengen. Ondanks het overwicht wilde ook in de tweede helft de bal er niet in, telkens zat daar weer een Cuijks been tussen of stond het aluminium in de weg. Joep Verbeek trof dit lot toen hij in de 66e minuut de bal op de lat schoot, terwijl zijn schot beter had verdiend. De Cuijkse spits die eerder vandaag een knappe goal maakte was kort hierna genadig voor het 3e toen hij een counter rakelings naast schoot. Aan de andere kant kreeg Wesley Sepp een grote kans in het doelgebied, helaas schoot hij veel te haastig/wild de bal bijna richting de Niersweide. Toen de eerste nederlaag erg dichtbij leek te komen volgde dan toch het bevrijdende doelpunt. Een hoge voorzet in de 88e minuut viel tussen laatste man en keeper in. Waar de Cuijkse verdediging rekende op hun keeper, bleef deze te lang twijfelen. Amir Buco maakte hier goed gebruik van, was eerder bij de bal en knikte de 1-1 binnen. Op basis van de tweede helft een zeer terechte treffer. Mede door een blessurebehandeling (botsing tussen 2 Cuijkse spelers) en het nodige tijd rekken van de gasten werd er vervolgens nog zo’n 5 minuten blessure tijd bijgetrokken door scheidsrechter Jansen. Achates drong nog aan, maar kon niet meer echt gevaarlijk worden voor de goal. Na het laatste fluitsignaal werd er met de tegenstander nog kort nagepraat over deze spannende en aan elkaar gewaagde pot voetbal. Helaas voor Achates 3 hiermee het eerste puntverlies. Gezien Vitesse ’08 4 wel wist te winnen, draagt Achates de koppositie weer aan hen over. Indien Achates haar komende 3 wedstrijden (26-11, 03-12 en 17-12) weet te winnen kan vlak voor de winterstop de koppositie weer veroverd worden. Echter nu de focus op de eerst volgende wedstrijd. Volgende week spelen we wederom thuis, om 10.00 uur tegen DSV 5.

Statistieken:

Achates 3 – JVC Cuijk 3
Eindstand: 1-1 (0-1)
Scheidsrechter: J. Jansen

Doelpunten:
’17: Speler JVC Cuijk
’88: Amir Buco

Topscorers lijst Achates 3 (per 19-11)
1. Joep Verbeek (6x)
2. Jan Pouwels (5x)
3. Coen de Jager (4x)
—. Amir Buco (4x)
5. Daan Geurts (3x)
6. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Sietse Belt (2x)
9. Eigen goal tegenstander (1x)
—Guus Vervoort (1x)
—Pim Volkert (1x)