St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 wint eenvoudig van incompleet Milsbeek 2

Achates 3 wint eenvoudig van incompleet Milsbeek 2

12 mei 2018

Vandaag stond er weer eens een thuiswedstrijd op het programma voor Achates 3. Tegenstander was Milsbeek 2, dat vandaag met grote personele problemen richting het Ottersumse was afgereisd. I.v.m. de vele doordeweekse wedstrijden van het 3e werd de wedstrijd toch vandaag gespeeld, daar Achates een redelijk complete selectie had (wel konden Pieter en Rob alleen de eerste helft meedoen). Milsbeek had met veel moeite en hulp van andere teams 10 spelers op de been gebracht om aan de wedstrijd te beginnen.

Dat er voldoende ruimte en weinig pressie vanuit Milsbeekse kant aanwezig was, werd gelijk na het beginsignaal duidelijk. Al in de 2e minuut profiteerde Coen van deze ruimte en schoof hij de bal achter de Milsbeek-goalie in de hoek, 1-0. Kort hierna ging een schot van Simon via de vingertoppen van de keeper tegen de lat. Even later werd een goed schot van Coen eveneens knap gepareerd door de keeper. Hierdoor bleef het lang 1-0. Achates zette hierna amper aan en Milsbeek bleef knap overeind en probeerde zelfs wat verder van hun goal af te spelen. Pas na 20 minuten voetballen veroverde Danny randje zestien knap de bal. Via Wesley belandde de bal bij Coen die zijn 2e goal van vandaag kon noteren. Hierna kwam Milsbeek er enkele keren gevaarlijk uit. Een schot zeilde rakelings over, even later moest een redding van Bart er aan te pas komen om een tegendoelpunt te voorkomen.

Direct na rust zette Achates weer aan. In de 48e minuut kwam Jeroen via de rechterkant mee op en bediende met een prima voorzet invaller Jan, die de bal simpel afmaakte. Nog geen minuut na de 3-0 maakte Jan met een kopbal de volgende treffer. Coen gaf een schitterende crosspass als assist. De krachten bij Milsbeek vloeide snel weg en Achates kon simpel de wedstrijd uitspelen. In de 65e minuut konden Wesley en Amir 2 op 1 richting de Milsbeekse doelman. Amir gaf de bal het beslissende tikje en zette hiermee de 5e goal op het scorebord. In de 73e minuut werd Jan overduidelijk onderuit gemaaid in de zestien. Scheidsrechter van Deelen legde de bal op de stip en Joep voltrok het vonnis, 6-0. Het slotakkoord was weer voor Amir. Nadat Joep tot tweemaal toe op de keeper stuitte, gaf Amir de bal het laatste zetje. Een eenvoudige overwinning voor Achates, echter geen echte krachtmeting aangezien Milsbeek helaas niet compleet was. Op 10 juni zal Achates nogmaals tegen hen spelen, in Milsbeek. Volgende wedstrijd is wederom om 10.00 uur thuis, aankomende zondag tegen Toxandria 3.

Statistieken:

Achates 3 – Milsbeek 2
Eindstand: 7-0 (2-0)
Scheidsrechter: J. van Deelen (Vitesse ’08)

Doelpunten:
’2: Coen de Jager
’20: Coen de Jager
’48: Jan Pouwels
’49: Jan Pouwels
’65: Amir Buco
’73: Joep Verbeek
’84: Amir Buco

Topscorers lijst Achates 3 per 10-05-2018
1. Coen de Jager 14x
2. Joep Verbeek 9x
— Amir Buco 9x
4. Jan Pouwels 8x
5. Sietse Belt 4x
6. Daan Geurts 3x
7. Alex Gulen 2x
— Fabio Smits 2x
— Guus Vervoort 2x
— Pim Volkert 2x
11. Cas Wils 1x
— Wesley Sep 1x
— Eigen doelpunt tegenstander 1x