St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates 3 wint eenvoudig van Toxandria 3

Achates 3 wint eenvoudig van Toxandria 3

12 november 2017

Achates 3 wint eenvoudig van Toxandria 3

De heren van het 3e speelde vandaag haar 6e competitiewedstrijd in een regenachtig Rijkevoort, tegen Toxandria 3. Met een sterke basis elf kwam Achates scherp uit de kleedkamer en wilde het direct de stempel op de wedstrijd drukken. Met name Jan Pouwels was in de eerste helft een plaag voor de rechtsback, getuige de hoeveelheid panna’s die tijdens de eerste helft geturfd konden worden. Een van de goede acties van Jan (inclusief panna) leidde na 5 minuten ook al de 0-1 in. Na Jan’s mooie vooractie kwam de bal bij Joep Verbeek terecht die direct op goal vuurde. De keeper dook in de modderpoel (16-meter) half over de bal heen, waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. Weer 5 minuten later kopte Pim Volkert een corner op de paal, waarna Jan er als de kippen bij was om de rebound voor zijn rekening te nemen, 0-2. Hierna vergat Achates 3 de wedstrijd direct in het slot te gooien en was het 20 minuten lang rustig. Totdat Amir Buco in de 16-meter zijn tegenstander poortte en zich vastliep op zijn directe tegenstander. Gezien hij niet meer verder kon besloot hij zich te laten vallen en maakte hij dit verbaal kenbaar bij de scheids. De verder prima leidende arbiter van Raaij trapte in dit sterk staaltje acteerwerk en legde de bal op de stip. Joep maakte dankbaar gebruik van dit presentje en schoot de penalty met wat geluk binnen, De keeper zat er overigens nog goed bij, maar kon de bal net niet voldoende beroeren. Dezelfde keeper schatte (kort na de 0-3) een voorzet verkeerd in, waardoor hij onder de bal door sloeg. Joep was wederom alert en maakte gebruik van dit kansje en noteerde zijn derde treffer van vandaag (0-4). Vlak voor rust zorgde Jan Pouwels met een mooie solo voor de 5e treffer van de wedstrijd. Tussendoor had ook Toxandria een paar kansjes gecreëerd. De grootste kans werd echter door keeper Bart Smits met een katachtige reflex tot corner verwerkt.

Na rust lag het baltempo een stuk lager en speelde Achates slordiger dan in de eerste helft. Enkele goede kansen werden om zeep geholpen, of er werd gekozen voor eigen succes i.p.v. het afleggen bij een teamgenoot die er beter voorstond. Het duurde dan ook tot de 66e minuut voordat Coen de Jager de 0-6 scoorde, na een mooie assist van Jan. Coen stond vandaag op het middenveld, i.p.v. de spitspositie, hij speelde een verdienstelijke wedstrijd waardoor blijkt dat de mannen van het 3e multifunctioneel ingezet kunnen worden. Vlak voor tijd verzorgde Fabio Smits nog de assist op de 0-7, gemaakt door Alex Gulen. Kort hierna floot scheidsrechter van Raaij voor het einde van de wedstrijd. Gezien de staat van het Rijkevoortse hoofdveld om 12.15 uur was dit wellicht geen minuut te laat. De voor de wedstrijd groen ogende grasmat was na één wedstrijd, mede door de weersomstandigheden, aardig omgeploegd. Helaas viel tijdens de wedstrijd middenvelder Daan Geurts uit met een blessure aan zijn hand (naderhand werd er een breuk geconstateerd), we wensen hem veel sterkte toe en een spoedig herstel!

Statistieken:

Toxandria 3 – Achates 3
Eindstand: 0-7 (0-5)
Scheidsrechter: P. van Raaij (Toxandria)
Doelpunten:

05’: Joep Verbeek
11’:  Jan Pouwels
31’: Joep Verbeek (Penalty)
40’: Joep Verbeek
45′: Jan Pouwels
66′: Coen de Jager
85′: Alex Gulen

Volgende week speelt Achates 3 thuis tegen JVC Cuijk 3, om 10.00 uur thuis op de Niersvallei. JVC Cuijk 3 is de enige tegenstander die tot nu toe van runner-up Vitesse ’08 4 heeft weten te winnen. Dus belooft dit een spannende en belangrijke pot te worden. Na 6 wedstrijden staat Achates 3 zonder verliespunten op de eerste plaats in de ranglijst, met een doelsaldo van 30-3. Hieronder de huidige topscorerslijst van Achates 3:

1. Joep Verbeek (6x)
2. Jan Pouwels (5x)
3. Coen de Jager (4x)
4. Amir Buco (3x)
—Daan Geurts (3x)
6. Alex Gulen (2x)
—Fabio Smits (2x)
—Sietse Belt (2x)
9. Eigen goal tegenstander (1x)
—Guus Vervoort (1x)
—Pim Volkert (1x)


Deze sokken kunnen echt niet Smits…