St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates bekert vrij gemakkelijk langs VIOS ’38 uit Beugen

Achates bekert vrij gemakkelijk langs VIOS ’38 uit Beugen

17 september 2018

Stormvogels’28 had op 13 september al de poulewinst veilig gesteld door RESIA in Wellerlooi op 2-2 te houden. Door het eerdere en onnodige verlies van Achates tegen Stormvogels op 1 september, was de volgende ronde in de beker al uitgesloten.

Onder zomerse omstandigheden werd het duel bijna zakelijk door Achates afgewikkeld. VIOS mocht veelvuldig aan de bal zijn, maar wist nauwelijks echte kansen te creëren.  Bovendien is de 18-jarige Sjoerd Peeters een betrouwbare sluitpost, die goed meevoetbalt en sterk is in een tegen een situaties. Siem Loeffen en Taleb Sarkouk hadden lichte blessures en werden aan de kant gehouden. Ook spits J.P. ten Haaf is nog niet inzetbaar. Al in de 10e minuut komt Jeroey Lekatompessy, op aangeven van Kai Bicentini, goed voor zijn man en passeert ook koelbloedig de Beugense keeper Sjors Janssen (1-0). In de 17e minuut wordt een bal dwars door het midden uitverdedigd door Yanick Cillessen, VIOS onderschept wel de bal, maar weet hier niet verder van profiteren. In de 28e minuut is Jop Loeffen alert en redt net voor de lijn een reële kans op de gelijkmaker. In de 33e minuut strandt Dennis Jenniskens op keeper Peeters en hij knalt vervolgens de rebound op de paal. Achates heeft vaak mooie individuele acties, die echter geen vervolg krijgen bij de volgende schakel of net iets te ver worden doorgevoerd. Jeroey Lekatompessy komt oog in oog met keeper Janssen, maar via het puntje van de schoen weet deze de inzet tot corner te verwerken. Kai Bicentini kopt een op maat gegeven voorzet van de mee opgekomen rechtsback Jerral Taihuttu recht op de keeper. Daarmee zijn de belangrijkste feiten van voor de pauze ook wel genoemd. Scheidsrechter Habraken uit Mariaheide fluit een prima partij en past goed de voordeelregel toe.

De tweede helft laat een zelfde beeld zien met weer meer balbezit voor Beugen, maar ze creëren nauwelijks gevaar in de zestien. Jeroey Lekatompessy ziet in de 56e minuut een stift van afstand mislukken en even later missen we een afmaker bij een mooie voorzet van Jop Loeffen. Ook Jelle Hendriks ervaart bij een vrije trap, dat de kopkracht binnen Achates beperkt is. Achates wisselt de 2e helft maximaal, wat het spel niet ten goede komt. Invaller Michiel Vloet komt in de 80e minuut niet tot een voorzet, als twee Achatesspelers vogelvrij voor keeper Janssen staan. Even later komt Vloet zelf vrij voor de Beugense keeper, maar mist dan de killersmentaliteit om het duel te beslissen. Toch  geeft hij in de 90e minuut een mooie beslissende pass op Teun Lemmen, die de ver uitkomende doelman Janssen weet te verschalken met een boogbal in het verlaten doel (2-0). Het bekeravontuur is hiermee voor beiden ten einde.

Zondag 23 september gaat Achates op bezoek bij Achilles Reek voor het eerste competitieduel. Het vorige seizoen was Achates in het openingsduel de gelukkigste ploeg en mocht  de drie punten mee naar huis nemen. Achilles Reek lijkt dit seizoen al vroeg in vorm, zij wonnen in een redelijk zware bekerpoule met SDDL Demen, RKSV Ulysses en SBV Haren alle drie de wedstrijden en scoorden minimaal 3 keer per wedstrijd.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Jop Loeffen (65. Guus Vervoort), Bob Bindels, Yanick Cillessen, Jerral Taihuttu, Giel Loeffen, Teun Lemmen, Jeroey Lekatompessy (77. Tim van Cromvoirt), Jelle Hendriks (77. Michiel Vloet), Kai Bicentini en Levi Schoeber.

Doelpunten:
10. Jeroey Lekatompessy 1-0
90. Teun Lemmen 2-0

Scheidsechter: Frenk Habraken uit Mariaheide

Toeschouwers: 100

Gele kaarten: geen