St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates bezorgd koploper SV United eerste nederlaag

Achates bezorgd koploper SV United eerste nederlaag

26 november 2019

Een spannend voetbalgevecht deze zondag voor Achates bij koploper SV United heeft de Ottersummers drie punten opgeleverd. SV United was nog steeds ongeslagen in de vierde klasse G en werd door Achates op een eerste nederlaag getrakteerd sinds 17 februari 2019. Op sportpark De Meulebèèk won Achates met 2-3. Achates speelde zonder Sjors Weijers die wegens een enkelblessure voortijdig aan de winterstop toe is. Jerral Taihuttu werd op rechtsback gepasseerd en daarvoor in de plaats een basisplaats voor Guus Vervoort. Met Guus Vervoort en Joep Stamer als pure, felle mandekkers werd geprobeerd het de goede SV United aanvallers zo moeilijk mogelijk te maken.

Achates begon goed aan de wedstrijd nadat er de eerste minuut niet werd gevoetbald om aandacht te vragen voor racisme op de Nederlandse voetbalvelden. SV United keeper Bas Rademacher moest na een klein kwartier serieus optreden na een goede counter van Achates, Ruben Albers legde perfect breed maar het schot van Teun Lemmen is recht op Rademacher af. Achates keeper Gies Gisbers moest voor het eerst ingrijpen bij een kopbal van Rik van de Pasch in de 25e minuut. Vanaf een half uur raakt Achates het initiatief wat kwijt en laat SV United zien waarom zij op dit moment bovenaan staan. Spits Indy Philips dribbelt vanaf rechts naar binnen en schiet met links vlammend op de lat. In de 40e minuut is Michal Kolodziejski gevaarlijk maar stuit hij op Gies Gisbers, daarna komt de bal weer voor de voeten van de Poolse aanvaller maar is zijn breedtepass op 2 meter van de doellijn gelukkig voor Achates iets te hard voor Koen Peelen. Vlak voor rust wordt een voorzet van SV United weggekopt en probeert Bob Bindels open te draaien om de bal weg te werken, hij krijgt hem ongelukkig op de hand waardoor scheidsrechter Ruud van Helden de bal op de stip legt. Michal Kolodziejski nam plaats achter de bal maar een goede redding van Gies Gisbers voorkomt de voorsprong voor SV United, via de paal en snel ingrijpen van Giel Loeffen wordt ook de rebound voorkomen. Aan het absolute einde van de eerste helft wordt Ruben Albers in de zestien van dusdanig gehinderd waardoor zijn schot via keeper Bas Rademacher over de achterlijn getikt kan worden, Achates roept even om een penalty maar krijgt zelfs geen corner. Hierdoor een 0-0 ruststand en een redelijk positieve sfeer in de Achates kleedkamer.

In het tweede bedrijf vielen er des temeer doelpunten op sportpark De Meulebèèk. Nadat beide teams al een aardige kans hadden gemist, kwam Achates tien minuten na de onderbreking op voorsprong. Een afstandsschot van Jeroey Lekatompessy werd van richting veranderd waardoor SV United-doelman Rademacher kansloos was. De openingstreffer bleek een voorbode voor veel meer doelpunten. Tien minuten na de 0-1 werd de score weer gelijkgetrokken door Rik van de Pasch, die vanaf rechts binnenschoot in de verre hoek. Vier minuten later komt Achates via een strafschop alweer op voorsprong na een handsbal van Simon ter Braak. Captain Siem Loeffen nam plaats achter de bal en schoot beheerst raak. Het bleek niet de laatste penalty van de dag te zijn, want een kwartier voor tijd mocht United voor de tweede keer aanleggen vanaf elf meter na een twijfelachtige overtreding van Bob Bindels op Indy Phillips. Na de misser van Kolodziejsi ging Phillips zelf achter de bal staan en hij zet SV United weer op gelijke hoogte: 2-2. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van die treffer. Drie minuten na de gelijkmaker viel de 2-3 van Achates, Yanick Cillessen houdt de bal goed vast in de zestien en legt perfect terug. Achates-topscorer Teun Lemmen schiet de bal goed binnen en zet Achates wederom op een voorsprong. In de slotfase ging United op zoek naar de gelijkmaker, een voorzet wordt onbedoeld verlengd en valt op de bovenkant lat en Michal Kolodziejski schiet een vrije trap snoeihard net over. Achates begint de tweede periode dus goed en staat nu 7e met 13 punten uit 9 wedstrijden. Wanneer Achates de volgende wedstrijd tegen hekkensluiter America (pas 2 punten tot nu toe) ook kan winnen kan er voorzichtig gekeken worden naar de bovenkant van de middenmoot.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Joep Stamer, Bob Bindels, Damien Matulessy, Guus Vervoort, Giel Loeffen, Yanick Cillessen, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (90. Wout Schoenmakers), Ruben Albers (80. Jerral Taihuttu) en Teun Lemmen

Doelpuntenmakers:
56. Jeroey Lekatompessy 0-1
65. Rik van de Pasch 1-1
70. Siem Loeffen 1-2 penalty
75. Indy Philips 2-2 penalty
77. Teun Lemmen 2-3

Scheidsrechter: Ruud van Helden

Gele kaart SV United: Simon ter Braak