St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates/De Zwaluw MO15 – Olympia ‘18

Achates/De Zwaluw MO15 – Olympia ‘18

6 december 2018

 

 

Achates/De Zwaluw MO15 pakt Olympia ‘18 Boxmeer in.

 

Aan de vooravond van Sinterklaas, wanneer de meeste cadeautjes  al zijn ingepakt deden de meiden van de MO15 keurig mee door Olympia ’18 in te pakken.

Wederom een mooie voetbalzaterdag en A chates/de Zwaluw speelde als hoofdact uiteraard op het daarvoor bestemde  veld.  Olympia ’18 kwam dit keer op bezoek.

 

Het praatje en boodschap vooraf  was wederom kort (winnen! ),  zodat de  warming up goed en geconcentreerd afgewerkt kom worden.   Resultaat hiervan was direct zichtbaar, Achates/de Zwaluw begon  alert en geconcentreerd aan de wedstrijd.  De teamspirit was goed , iedereen wilde  hard  werken voor elkaar,  met het besef dat er dan ook gewonnen kon worden van Boxmeer.  De achterhoede zat goed in elkaar en het middenveld zorgde voor de verbinding met de aanvallers.  Ondanks dat misschien niet altijd alles lukte was de intentie om een goede pot voetbal af te leveren zichtbaar.  De meiden van Achates/de Zwaluw hadden duidelijk het betere spel  en met mooie combinatie werd zo nu en dan Olympia volledig weggespeeld, wat ook goede kansen opleverde . Het was meer een kwestie van tijd wanneer Achates/de Zwaluw de voorsprong zou nemen.  De aanvallen van Olympia werden goed opgevangen en mocht er  echt gevaar dreigen dan stond er nog onze keeper Nick om het doel schoon te houden.  Achates/de Zwaluw opende score met een mooi combinatie over links , waarbij Mees K. de voorzet van Maud prima met links inschoot (toch handig als je linkerbeen meer is dan alleen je standbeen).  Bij de tweede goal werd Mees K., via een combinatie met Maud  en Fenna vrij gespeeld en kon ze  vrij eenvoudig de Boxmeerse keeper passeren.  Daarna vond Maud dat het tijd werd om ook weer eens zelf te scoren en pingelde ze zoals vanouds de achterhoede en keeper van Olympia ’18 voorbij (3-0).  Daarna volgde nog een paar goede kansen van o.a. Esmee, Iris en Fenna.  Een handsbal van Olympia leverde voor rust nog een strafschop op.  Mees K. mocht vanaf  11 meter aanleggen, om de 4-0 en haar hattrick binnen te schieten (helaas mocht ze de wedstrijdbal  niet houden).  Met een ruststand van 4-0 konden beide teams naar de thee/limonade.

De tweede helft speelde we wind in, waardoor aanvallen niet meer zo soepel verliepen en bovendien was de lijn door het wisselen  enigszins verdwenen.  Toch kon Gwen,  via een schitterende vrije trap van buiten de 16 voor de 5-0 zorgen. De wedstrijd was gespeeld. Het moet echter gezegd worden dat de Boxmeers meiden niet opgaven, maar  goed door bleven voetballen en ook de ere treffer konden binnen schieten.  Door goed keeperswerk van Nick zou het daar bij blijven.

Eindstand 5-1 en een prima overwinning voor de Achates/de Zwaluw combinatie.

Zaterdag 8 december de laatste competitiewedstrijd uit tegen JVC Cuijk MO15.  Daarna nog de bekerwedstrijd tegen Sportclub  Irene uit Tegelen en  dan zit de eerste seizoenshelft erop.