St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates/De Zwaluw MO15 pakt de derde plaats in Beers

Achates/De Zwaluw MO15 pakt de derde plaats in Beers

4 november 2018

Na een koude nacht, een mooie zaterdagochtend met en lekker herfstzonnetje,  op naar het meiden combinatieteam  van Vianen/Beers.  We speelden de uitwedstrijd in Beers,  op het hoofdveld met een prima grasmat. Kortom prima omstandigheden voor een mooie pot voetbal.  De meiden van Vianen/Beers  kenden we van het bekertoernooi, een  geduchte tegenstander die met goed voetbal het ons toen behoorlijk lastig maakte.  Bovendien een directe concurrent als het om de derde plaats in de competitie gaat.    

 

Na het gebruikelijke praatje voor af (coach elkaar, kijk waar je bal naar toe schiet en probeer eerder bij de bal te zijn als je tegenstandster)  en de warming up, konden de meiden het strijdtoneel  betreden.  De thuisploeg  begon sterk aan de wedstrijd en  zette ons goed onder druk.  Wij hadden moeite de bal in de ploeg te houden en passes kwamen niet aan.  De wekelijks wisselende teamsamenstelling speelde ons ook dit keer weer parten.  Maar terwijl de klok verder tikte,  kregen de meiden van Achates/de Zwaluw meer grip op het spel en de tegenstander.  Met een voorhoede van Geertje en de achternichtjes Brechtje en Mila  op de flanken werd er steeds beter gecombineerd en kregen wij  een aantal mooie kansen voor de openingstreffer.  Na een klein kwartiertje was het Geertje die zich zelf vrij speelde en met een goed bekeken pas Lot wist te bereiken.  Lot  twijfelde  geen moment en joeg de bal onhoudbaar in de touwen achter de Viaan-Beerse keepster (0-1). De zogenaamde  bevrijdende treffer voor het team,  maar zeker voor de stralende Lot. Daarna begon het wisselen,  zuutjes àn, speelster voor speelster en niet alle wissels in een keer.  Nog een mooie kans ontstond toen Mees K.  onze  “Speedy Conzales”  de  achterhoede eruit spurte, maar  helaas schoot ze te gehaast  en van te ver  naast het doel.  Inmiddels was ook Isabelle in de ploeg gekomen  en één van haar dribbelacties wist ze keurig af te ronden in het doel van de thuisploeg (0-2).  De meiden van Achates/de Zwaluw hadden vanaf nu het heft in handen.  Kort voor rust was het wederom Mees G. die vanaf afstand de bal precies  aan de voor ons goede kant van de paal wist te plaatsen (0-3). Op naar de thee, wat in dit geval ranja bleek te zijn.

De Vianen/Beers combinatie begon na de rust met twee verse krachten, die ook nog voor extra  voetbalkwaliteit zorgden.  En toch liet onze achterhoede  met o.a. Gwen, Iza, Tosca en Juul  zich niet zomaar wegspelen en de thuisploeg kreeg nog maar sporadisch een kansje.  Met het middenveld van Rayva, Fenna en Iris werd tegenstander goed onder druk gezet en kwamen er ook weer kansen om de score te verhogen, o.a. voor  Rayva die net naast schoot . Mees K.  inmiddels naar de spitspositie verhuisd,  scoorde vanuit de draai met een mooi schot  van net buiten de zestien  in de bovenhoek (0-4).  Hiermee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.  Er werden nog de nodige wissels doorgevoerd. Beide teams bleven wel nog voetballen om een goal te maken,  maar de strijd op het scherpst van de snede was er wel een beetje af.  Bij een voorzet van rechts kwam Milou net een teenlengte tekort om de vijfde treffer aan te tekenen.  Een mooie overwinning,  weer de nul,  met   gedegen keeperswerk van Nick.  Er kunnen weer drie punten bij geschreven worden, waarmee de Achates/de Zwaluw combinatie naar de derde plek op de ranglijst is gestegen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Volkel  op ons.  Kijken of we de stijgende lijn kunnen voortzetten.
( iedereen vernoemd, omdat je als team de wedstrijd wint)