St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates/de Zwaluw MO15 start de competitie met klinkende 0-7 overwinning

Achates/de Zwaluw MO15 start de competitie met klinkende 0-7 overwinning

24 september 2018

Na een mooie bekerreeks begon 22 september de competitie met de uitwedstrijd tegen Constantia MO15  in Wanroij.  Het  werd al spannend vanaf  het vertrek in Oeffelt,  hoe komen we bij het Wanroijse sportpark en welke wegen zijn opengebroken?  Maar zeker welk team komt tegenover ons te staan? Bij een eerdere bekerconfrontatie werden we door de Wanroijse meiden behoorlijk van het grasmatje gespeeld, wat  stond ons nu te wachten?  Bovendien  moest nog blijken of de puzzel paste, met 20 speelsters in het team, 16 op het wedstrijdformulier, 11 speelsters in het veld en 5 wisselspeelsters op de bank.

 

Het begin van de wedstrijd verliep enigszins rommelig, zowel aan Achates /de Zwaluwzijde als bij Constantia. Voor onze meiden was het even zoeken om elkaar te vinden in aanvallend en verdedigend opzicht.  Gedurende de eerste helft  kreeg Achates/de Zwaluw meer grip op hun eigen spel en trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Zowel over de linker- als rechterflank werd de tegenstandster met snelle uitvallen en goed combinatievoetbal bestookt. De Wanroijse keeper hield echter met een aantal goede reddingen de thuisploeg op de been. Terwijl de verdediging  van Achates/de Zwaluw weer stond als een huis en kon de aanvallen van Constantia goed opvangen. Het beloofde een mooie pot voetbal te worden.

Het waren onze meiden die de score opende . Via een goede combinatie  over links werd de bal op doel geschoten, de keeper wis nog te redden, maar op het schot van Rayva  was ze kansloos. Bij de tweede treffer ontstond uit een counter. Mees K. wist met een keurig geplaatst schot de keeper in de linkerhoek te passeren en nog voor rust kon Geertje de 0-3 aantekenen. 

Bij aanvang van de tweede helft, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Onze meiden begonnen zoals ze de eerste helft geëindigd waren. De voorsprong kon worden uitgebouwd tot  de eindstand van 0-7. De doelpunten werden gescoord door Mees G. die 2x goed doorkwam op het middenveld en van afstand scoorde, Iris met ene mooi afstandschot en Maud die met een snelle spurt de Wanroijse achterhoede te snel af was. Mila kreeg op het laatst nog een mooie kans om te scoren, maar helaas ging haar schot net naast.

Kortom een uitstekende start voor de meiden van beide “kanten” van de Maas.

Volgende  week speelt de MO15 de thuiswedstrijd in Ottersum tegen Festilent.

Benieuwd, KOM KIJKEN !!!