St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates/de Zwaluw MO17-1 bekert overtuigend verder !

Achates/de Zwaluw MO17-1 bekert overtuigend verder !

14 september 2020

Het bleef deze zomer toch nog een tijdje spannend: gaan we weer aan het voetballen of …..? Maar uiteindelijk (heeft even geduurd) werd ook voor de MO17 de indeling voor het bekerprogramma en competitie bekend.

Misschien een wat aarzelend begin van het voetbalseizoen, maar dan was daar toch weer de eerste wedstrijd op 29 augustus.  Het team MO17 heeft een aantal kleine wijzigingen ondergaan, zo zijn Gwen en Brechtje de gelederen komen versterken en zijn Tyra en Thijs bij de technische staf aangesloten, terwijl Rob helaas als trainer/leider is gestopt. 

Traditioneel begint het voetbalseizoen met de poulefase voor de beker. Een prima voorbereiding op de competitie om na een lange voetballoze periode weer om het “echie” de wei in te gaan.  De meiden van Achates/de Zwaluw MO17 waren ingedeeld in de poule bij DAW Schaijk, Magriet en Boskant.  De eerste van de poule zal verder bekeren.   

1) Achates/de Zwaluw – DAW Schaijk  (8-1)

Op 29 augustus speelden we de eerste wedstrijd thuis in Ottersum tegen DAW Schaijk.  Een tegenstander die we in een ver verleden wel eens getroffen hadden, maar waar we nu geen idee van hadden wat we ervan konden verwachten.  De eerste helft begon enigszins rommelig, veel bal verlies over en weer, flipperkastvoetbal dus. Toch waren het de meiden van Achates/de Zwaluw die het spel naar zich toe trokken en het betere voetbal lieten zien.  Het was Mees K.  met de eerste van het seizoen, die de score opende en de 1-0 liet aantekenen. Voetballend ging het ook beter en was het wachten op de tweede treffer van de thuisploeg, die dan ook voor rust werd binnen geschoten.

Na de pauze, bleek DAW met personele problemen te kampen en konden zij door blessures nog maar 10 speelsters opstellen.  Vrij eenvoudig kon de thuisploeg er nog zes in het netje leggen. Toch kon DAW met een verdwaald afstandschot de eer nog redden en de nul van het scorebord poetsen. Toen ook nog de keeper van DAW geblesseerd raakte (het was inmiddels 8-1, Maud 3x, Mees 2x, Rayva, Fenna en Milou 1x ) hielden beide ploegen het voor gezien en werd het eindsignaal geblazen.

Een prima start van onze MO17.

2) Magriet – Achates/de Zwaluw (0-3)

Voor de tweede wedstrijd op naar Oss, waar Magriet onze tegenstander was. Waar we in het verleden een makkelijke overwinning hadden behaald, bleken de meiden van Magriet vandaag een taaiere tegenstander te zijn.  Achates/de Zwaluw was weliswaar de betere ploeg, maar Magriet bood goed tegenstand en was vooral via de counter gevaarlijk. Bovendien hadden zij een prima doelvrouw onder de lat staan, die Magriet lange tijd in de wedstrijd wist te houden.  Rayva was het dit maal die, via een mooie combinatie, het eerst wist te scoren. Daarna bleven onze meiden aandringen en was het wachten op de tweede treffer  om de wedstrijd definitief op slot te gooien.  Het bleef zenuwachtend spannend, omdat ook Magriet de nodige kansen kreeg.  De defensie van Achates/de Zwaluw gaf geen krimp, maar ook door Bente, goed en alert keepend werd een tegentreffer voorkomen.  Het was Milou die ver in de tweede helft met een fraai schot buiten bereik van de keepster voor de verlossende 0-2 zorgde.  Mees K. zorgde met een fraaie treffer van buiten de 16 voor de 0-3.  Een moeilijke wedstrijd, maar dat maakt de overwinning des te mooier.

3) Boskant- Achates/de Zwaluw (2-8)

De derde pot in en tegen Boskant. En ja, ik heb ook moeten Googlen waar dit ligt.  Als je St. Oedenrode hebt gehad en een veelvoud aan slingerende wegen en de nodige drempels hebt doorstaan, kom je uiteindelijk in Boskant uit.  Verder iets noemenswaardig aan dit dorp te  vermelden?  Nee, maar misschien heeft het zijn verborgen geheimen wel, waar wij nooit achter komen, maar wat de ware Boskanter doet besluiten nooit weg te gaan (of in ieder geval telkens weer terug te keren).

Op papier zou dit een eenvoudige klus worden. De meiden van Boskant hadden zowel van Magriet als van DAW met ruime cijfers verloren. En wat op papier stond, klopte in dit geval ook aardig. Een tegenstander die te weinig weerstand bood om het Achates/de Zwaluw echt moeilijk te maken. En ondanks dat het wat stroever verliep dan je zou mogen verwachten, werd op vrij eenvoudige wijze een 2-8 overwinning behaald (Maud3x, Geertje 2x, Mees G., Rayva 1x en een e.d.) 

Met 3 overwinningen op rij, bekert de MO17 overtuigend verder.  A.s. zaterdag start de competitie met een thuiswedstrijd (Ottersum) tegen Baarlo MO17.  

De meiden voetballen in de 1ste klasse. De weerstand zal groter zijn, fysiek en mentaal wordt het een uitdaging, maar als team kunnen we er een mooie competitie van maken.

Achates/de Zwaluw MO17-1:

Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Mees , Mees, Tosca, Fenna,  Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot, Gwen, Bente en Brechtje.

De technische staf: Thijs, Tyra, Truus en Patrick