St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates/de Zwaluw MO17-1 komt net tekort

Achates/de Zwaluw MO17-1 komt net tekort

12 oktober 2020

Afgelopen zaterdag stond de kraker “Achates/de Zwaluw MO17-1 –Sparta ’25 MO17-1 op het programma”.  Beide teams hadden nog geen punten verloren en op basis van een beter doelsaldo (1 goal verschil) stond Sparta boven aan. Sparta ’25 kende we nog van de voorjaarscompetitie een sterke ploeg , met snelle spelers op het middenveld en in de voorhoede.  De weersgoden waren ons goed gezind, want na een kletsnatte week, was het droog en stond er zelfs een herfstzonnetje aan de hemel. 

N a het eerste fluitsignaal was gelijk de toon gezet. Sparta ’25 zetten onze meiden gelijk onder druk en hadden het betere spel. Veel beweging, veel diepgang, passes kwamen goed aan en er stonden ook een aantal technisch vaardige voetbalsters op het veld. Dus alle zeilen moesten bij gezet worden om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit kon niet voorkomen dat een de voorhoedespeelsters met een mooie pass de diepte ingestuurd werd.  Mees kon met een lange spurt haar nog inhalen, maar in het duel om de bal struikelde ze en de tegenstandster kon eenvoudig de bal breed spelen op een speelsters die vrij voor Bente stond.  Beheerst werd de bal onhoudbaar de hoek ingeschoten (0-1).  Sparta bleef aandringen, maar ook Achates/de Zwaluw kwam beter in de wedstrijd. Onze voorhoede werd beter bereikt en wij kregen ook onze kansen.

Zo wist Isabelle via een mooie steekpass Geertje te bereiken. Haar schot kon echter nog net door de keepster uit het doel worden gewerkt. Even later raakte een mooi afstandschot de onderkant lat en helaas stuitte deze voor de doellijn de goal uit.  De wedstrijd was los, er ontstonden kansen over en weer. En dat het spannend was, ontging zelfs menig toevallig passerende fietser niet. Het passeren stokte, om toch geen moment van de wedstrijd te hoeven missen. 

Er werd echter niet meer gescoord en met 0-1 gingen we rusten. 

De tweede helft begon zoals de eerste. Sparta had het betere voetbalspel en Achates/de Zwaluw moest weer schakelen om bij te kunnen benen. Maar gedurende de tweede helft kantelde de wedstrijd. Maud ontpopte zich weer eens als een ware plaaggeest voor de Sparta achterhoede. Vaak moesten de bezoekers aan de noodrem trekken om haar af te stoppen of ze kwamen goed weg met een bal net naast of in het zijnet. Een vrije trap van Isabelle kon de keepster net uit de bovenhoek plukken. Schoten van Mees, Lot en Geertje gingen rakelings naast. Maar ook Sparta kreeg nog kansen.  Een schot op een leeg doel kon nog net door Tosca worden gekeerd en vrij voor goal werd nog eens overgeschoten.  Onze meiden voerde de druk nog hoger op en de achterhoede van Sparta ging over tot “weg=weg” tactiek.  De laatste 5 minuten ging het bij Achates/de Zwaluw alles of niets. Achterin werd 1 op 1 gespeeld,  de tegenstander werd ver terug gedrongen en de gelijkmaker hing in de lucht.  En toch het onvermijdelijke gebeurde, de scheidsrechter floot voor de laatste keer. Wedstrijd afgelopen met een eindstand 0-1. Achates/de Zwaluw kwam net tekort. Het beetje voetballend tekort, werd ruimschoots gecompenseerd door strijdlust, het was de tijd (tekort) die ons de das om deed. Een mooie wedstrijd, waarbij de uitslag alle kanten op had kunnen gaan zonder dat een van beide teams zich bekocht hoefde te voelen. We hebben er alles aangedaan om de wedstrijd te winnen, maar soms moet je ook net dat beetje extra (Ajax) geluk hebben en dat kwamen we vandaag tekort.  Sparta de verdiende winnaar ? Ja, zij hebben meer gescoord als wij.  En in ons geval: bij elke wedstrijd die je wint (sinds februari) komt de dag dichterbij dat je er een verliest. Competitie gedaan ? Zeer zeker NIET.  In een competitie waar alle teams aan elkaar gewaagd zijn, kan het nog alle kanten op. 

Volgende week staat de bekerwedstrijd uit tegen Blauw-Geel MO17-1 op het programma.  Een 1ste klasser die ook een goed pot voetbal op de mat kan leggen. 

Wederom een spannende wedstrijd in het verschiet.   

Achates/de Zwaluw MO17-1: 

Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Mees , Mees, Tosca, Fenna,  Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot, Gwen, Bente en Brechtje.