St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates/de Zwaluw MO17-1 wint in Boekel

Achates/de Zwaluw MO17-1 wint in Boekel

7 oktober 2020

Afgelopen zaterdag mochten we het weer opnemen tegen de meiden van Boekel. Een inmiddels bekende tegenstander, waar we ook telkens op bezoek mochten en waar het fameuze muntje niet altijd voor ons op de goed kans belandde. Maar elke wedstrijd begint weer met en 0-0 stand, dus gelijke kansen.  Aangezien er nog steeds een neerslag tekort in onze contreien is, besloten de weergoden er deze zaterdag iets aan te doen.  Altijd iets: Boekel uit! 

Ondanks de regen hadden beide teams er toch zin in. 

Aangezien we de afgelopen 2 wedstrijden snel tegen een achterstand opgelopen waren (maar ach, dit gebeurd ook het beste team uit de eredivisie), was het devies de eerste 10 minuten de boel dicht en dus de 0 houden. Achates/de Zwaluw begon goed aan de wedstrijd en had het betere voetbalspel.  Boekel Sport bleek wederom een taaie ploeg te zijn en met stevig en opportunistisch voetbal werd het onze meiden lastig gemaakt en cadeautjes zaten er niet in vandaag.  Met goed combinerend voetbal creëerde Achates/de Zwaluw de nodige kansen, terwijl achterin er weinig tot niets werd weggegeven.  De duels werden dan ook vooral op de helft van Boekel uitgevochten.  De verdedigers van Boekel moesten dan ook regelmatig aan de noodrem trekken om onze aanvallen te pareren. Ondanks dat we voetballend de beter ploeg waren, gingen we zo nu en dan mee in het “bal wegtrappen” spelletje, niet nodig wij kunnen beter. 

Na ruim een kwartier spelen werd Maud mooi vrijgespeeld en kon zij met links en een beheerste schuiver de keepster van Boekel passeren. Een terechte voorsprong voor de bezoekers (0-1). En enkele minuten later was het wederom Maud die doorbrak en de keepster voor de tweede maal tevergeefs de hoek in liet tuimelen (0-2).  Boekel werd volledig op eigen helft terug gedrongen en kon slecht sporadisch via de “lange” bal voor enige dreiging zorgen.  Het was eigenlijk afwachten tot de derde viel en de wedstrijd definitief op slot gegooid kon worden. Kansen waren er maar de goal bleef uit. Met een ruststand van 0-2 (geen vuiltje aan de lucht) konden we even op zoek naar het droge kleedlokaal.

In de tweede helft tapte Boekel (ondanks dat de kantine dicht was) uit een ander vaatje. De duels werden feller, soms  over de schreef en de bezoekers werden meer terug gedrongen op hun eigen helft.  Tot uitgesproken kansen voor de meiden van Boekel leidde dit niet, maar de toon was gezet.  Het lukte Achates/de Zwaluw minder goed om het veld compact te houden, waadoor de voorhoede minder makkelijk te bereiken bleek. Er werd vaker balverlies geleden en we kregen het even niet bij gebeend.  Door wat paniek omzettingen in de opstelling (deze stonden niet op het briefje van de coach) kreeg Achates/de Zwaluw weer wat meer grip op de wedstrijd (eerst de deur maar weer eens dicht) en kon wat makkelijker van achteruit opgebouwd worden. Nog wat omzettingen later, kon er ook aanvallend weer meer druk gezet worden en kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van de bezoekers. Achates/de Zwaluw creëerde de betere kansen en halve kansen. Toch bleef ook Boekel met name met afstandschoten en hoekschoppen gevaarlijk en dan is een 0-2 voorsprong nog geen zekerheidje op de overwinning.  Een al dan niet toevallige “ansluBtreffer” zou de thuisploeg nieuwe hoop geven.  Zo’n 6 minuten voor het eind was het dan toch definitief gedaan. Een bal werd vanaf de achterlijn mooi terug gelegd op Fenna, die de trekker overhaalde en de 0-3 op het score bord liet aantekenen. Ondanks de goed comeback van Boekel waren het onze meiden die volkomen terecht met de 3 punten naar huis mochten keren. 

En het regende nog steeds. 

Volgende week spelen we thuis (in Ottersum) tegen Sparta ’25 uit Beek en Donk.  Met een beter doelsaldo (+ 10 tegen + 9) voeren zij de lijst in de 1ste klasse voorlopig aan.  Of dat na zaterdag nog steeds het geval is ? We gaan het beleven, spannend wordt het in ieder geval. 

Achates/de Zwaluw MO17-1: 

Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Mees , Mees, Tosca, Fenna,  Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot, Gwen, Bente en Brechtje.