St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates deelt de punten met DSV op de Niersvallei

Achates deelt de punten met DSV op de Niersvallei

2 oktober 2018

In de tweede competitiewedstrijd was eerste keeper Sjoerd Peeters nog niet van de partij. Henke Heldens, keeper van Achates 2, was vandaag zijn vervanger en deed het naar behoren. Ook de eerste DSV keeper, Rens van Tienen, moest in de warming-up met een handblessure afhaken. Roel Sommers was aan hun zijde de vervanger. Achates kende een flitsende start met al in de 1e minuut een lage voorzet van de rechterflank door Taleb Sarkouk, die door Siem Loeffen door de benen van een verdediger wordt binnengeschoten (1-0). In de 4e minuut mag achtereenvolgens Taleb Sarkouk en Siem Loeffen een corner nemen en beide keren kopt Bob Bindels goed in, waarbij de tweede snoeihard en doeltreffend is (2-0). Aan DSV zijde is spits Luuk Ruhl steeds dreigend, maar niet gelukkig c.q. koelbloedig in de afwerking. In de 10e minuut schiet Rens Peters, op een goed teruggelegde bal, net naast. Samen met Ruhl stichten zij regelmatig gevaar, maar vooralsnog is Henke Heldens steeds attent en ook is de paal een sta in de weg. Aan Achates zijde wordt een doelpunt van Teun Lemmen, door de goed leidende scheidsrechter Lenssen, afgekeurd omdat de bal bij de voorzet van Taleb Sarkouk over de achterlijn zou zijn geweest. Na een halfuur schiet Jeroey Lekatompessy, na een mooie aanval over veel schijven, echter jammerlijk naast. Ook Teun Lemmen weet in kansrijke positie alleen het zijnet te vinden. Het laatste kwartier voor de pauze zakt DSV wat weg en Achates bereikt met de 2-0 de pauze.

In de eerst minuut na de theepauze ziet keeper Heldens er niet goed uit bij een hoge voorzet, maar gelukkig laat DSV van dichtbij een riante kans liggen. In de 49e minuut schiet Luuk Ruhl vrij voor de uitkomende keeper Heldens over het verlaten doel. In de 52e minuut gaat het toch mis als Lars Veldpaus drie Achates spelers uitspeelt en vervolgens door Taleb Sarkouk wordt aangetikt binnen het strafschopgebied. De penalty wordt door Veldpaus zelf hard in de rechterhoek ingeschoten (2-1). De druk op de Achatesveste groeit en Achates moet terug. Spits Ruhl wordt na ruim een uur diep gestuurd, waarbij hij keeper Heldens omspeelt, maar zijn inzet gaat via de buitenkant van de paal naast. In de 67e minuut kan Kai Bicentini de wedstrijd beslissen, maar hij schiet de voorzet van Teun Lemmen die met wat geluk bij hem terecht komt hard op de paal. Achates gebruikt alle wissels omdat bij een aantal spelers de krachten wegvloeien. In de 85e minuut staat de ijverige spits Luuk Ruhl toch op de goede plaats wanneer Guus Vervoort de bal compleet verkeerd raakt en enkele Achates verdedigers niet adequaat ingrijpen. Vanuit de scrimmage voor de goal kan Luuk Ruhl van dichtbij de 2-2 op het scorebord brengen.

Uiteindelijk is een gelijkspel een terechte uitslag, maar niettemin zuur als de gelijkmaker vijf minuten voor het reguliere einde valt. Zondag 7 oktober gaat Achates op bezoek bij SV Milsbeek, aanvang 14.30 uur. Positief punt voor Michel van de Venn is dat deze dinsdag een aantal spelers weer terugkeren op het trainingsveld, zowel Damien Matulessy, JP ten Haaf als Sjors Weijers zullen weer mee gaan trainen.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Henke Heldens, Jerral Taihuttu (80. Jop Loeffen), Bob Bindels, Yanick Cillessen, Guus Vervoort , Siem Loeffen, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk (78. Jelle Hendriks ), Jeroey Lekatompessy (65. Tim van Cromvoirt), Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
1. Siem Loeffen 1-0
5. Bob Bindels 2-0
52. Lars Veldpaus 2-1 (pen)
85. Luuk Ruhl 2-2

Scheidsrechter: dhr. Koen Lenssen

Foto’s van de wedstrijd zijn de vinden via: https://nl-nl.facebook.com/pg/VoetbalinGennep/posts/