St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates delft onderspit tegen Estria uit Escharen

Achates delft onderspit tegen Estria uit Escharen

11 april 2019

Achates geeft op de valreep alweer de punten uit handen. Achates moest Siem en Jop Loeffen missen door blessures. Siem haakte pas in de warming-up af. Guus Vervoort en Joep Stamer kwamen voor hen aan de aftrap. Achates nam direct het initiatief en met goede passes op de snelle Teun Lemmen werd Estria teruggedrukt en kansen afgedwongen. Al na vijf minuten komt Teun vrij voor de keeper maar komt ongelukkig uit om te schieten. Ook Jean-Paul ten Haaf en Jerral Taihuttu komen in kansrijke positie, maar ook nog zonder resultaat. Achates zakt na een half uur wat terug, maar Estria is niet in staat het initiatief over te nemen. De niet zekere achterhoede van Estria heeft moeite met het vroeg storen en aanvoerder Giel Loeffen is daarmee bijna succesvol. Zowel Teun Lemmen als Joep Stamer lopen in kansrijke positie onder een voorzet van Jerral Taihuttu door. Er gaat veel over de rechtervleugel bij Achates. Teun Lemmen raakte in de 42e minuut de staander na een mooie steekpass van Taleb Sarkouk. Hetzelfde herhaalt zich twee minuten later op een steekpass van Taleb Sarkouk en nu is het wel raak (44. 1-0). Een verdiende opsteker pal voor de rust voor de Rood-witten.

De tweede helft begint vrij vlak met een licht overwicht voor Estria. Zowel bij Achates als bij Estria is er een blessure bij keeper Sjoerd Peeters en speler Moos van der Bijl. Laatstgenoemde kan na een uur speeltijd niet verder. Taleb Sarkouk krijgt op aangeven van Jean-Paul ten Haaf een kans om de terechte voorsprong uit te breiden, maar hij schiet half in de grond. Feitelijk uit het niets wordt er in de 67e minuut slecht uitverdedigd en de bal panklaar gelegd voor Roy Hurkens, die snoeihard binnen schiet (1-1). Keeper Sjoerd Peeters moet na 75 minuten toch geblesseerd van het veld en Leon Weijers vervangt hem even later. Deze laatste kan een paar minuten later een bal niet klemvast pakken, waardoor Ivo Rossen simpel kan binnenwerken (80. 1-2). Assistent grensrechter Konings van Achates attendeert scheidsrechter De Bruin, met woord en gebaar, op een onregelmatigheid bij het doelpunt, die na enige discussie leidt tot veldverwijdering. In de 84e minuut krijgt het team van Michel van der Venn, nog een strafschap tegen na een lichte overtreding van Guus Vervoort. Met nog enkele minuten te spelen moet de 47-jarige keeper Leon Weijers nog eenmaal kordaat ingrijpen en aan de andere kant wordt Giel Loeffen in de zestien aangetikt en kan Taleb Sarkouk met een strafschop voor de statistieken de 2-3 nog op het scorebord brengen (91. 2-3).

Vervangend en jeugdige scheidsrechter de Bruin floot vandaag een redelijke wedstrijd, maar was wat rigoureus in zijn straffen. Toch was de nederlaag vooral te wijten aan onervarenheid van het Achates team op cruciale momenten. Aanstaande donderdag de uitwedstrijd bij Juliana Mill, de aanvang is om 18.45 uur.

Karakteristieken

Scheidsrechter: De Bruin

Toeschouwers: 130

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters (77. Leon Weijers), Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Guus Vervoort, Yanick Cillessen, Joep Stamer (79. Pim Konings) Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (87. Ruben Albers), Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
45. Teun Lemmen 1-0
67. Roy Hurkens 1-1
80. Ivo Rossen 1-2
84. Jordy Hurkens 1-3 penalty
91. Taleb Sarkouk 2-3 penalty

Gele kaarten:
Achates: Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Jean-Paul ten Haaf en Guus Vervoort
Estria: Niels van Lier