St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates gaat in slotfase onderuit tegen SV Oostrum

Achates gaat in slotfase onderuit tegen SV Oostrum

28 januari 2020

Achates heeft afgelopen zondag in de slotfase een ongelukkige nederlaag geleden uit in en tegen Oostrum. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest gezien het zeer matige veldspel van beide teams. Bij Achates een viertal belangrijke spelers afwezig. Na Siem Loeffen (enkel) en Bob Bindels (hamstring) is afgelopen week tijdens de oefenwedstrijd tegen DVSG ook Yanick Cillessen met een enkelblessure uitgevallen. Achates topscorer Teun Lemmen ontbrak vanwege ski-vakantie helaas.

De jonkies Bas Thijssen (spits) en Daniel de Oude (centrale verdediger) en spelers van normaliter Achates 2 Freek Konings (middenveld) en Gijs Thijssen (centrale verdediger) speelden wederom een prima wedstrijd. Op de vleugels was er door de afwezigheid van Teun Lemmen een basisplaats voor de snelle Ruben Albers. In de warming-up van de scheidsrechter viel al op dat hij niet erg soepel bewoog, het was dus ook geen verrassing dat in de tweede minuut scheidsrechter Lemmens aangaf dat hij teveel last had van zijn knie. Dat zorgde ervoor dat er na een kwartier spelen grensrechter Verrijth van Oostrum als scheidsrechter verder moest gaan omdat er geen vervangende KNVB-scheidsrechter opgetrommeld kon worden. In de 20e minuut komt Achates bij de eerste de beste kans op een 0-1 voorsprong. Ruben Albers zet goed door op een slechte lange bal van Achates en verdiend een inworp aan de zijlijn. Deze inworp wordt door Bas Thijssen goed teruggelegd en het diagonale schot van Jeroey Lekatompessy valt via de paal binnen. Lang kan Achates er niet van genieten want Marwin Hermans omspeelt twee verdedigers en schiet vervolgens de gelijkmaker hard binnen. De wedstrijd is zeer rommelig te noemen, Achates zakt wat in en Oostrum hanteert veelal de lange bal vanuit de linker centrale verdediger maar erg succesvol zijn deze niet. Vlak voor rust is er nog bijna een voorsprong voor Achates wanneer een speler van Oostrum de bal boven zijn eigen keeper op de lat kopt.

In de tweede helft is er een goede redding van Gies Gisbers noodzakelijk wanneer Kenny Lommen een op een voor hem verschijnt. In de 62e minuut komt de jeugdige Pim Konings erin voor Jerral Taihuttu, daardoor dus het laatste half uur twee gebroeders van Konings samen op het middenveld van Achates. Ruben Albers heeft eenmaal een goede actie en voorzet in huis, maar de kopbal van Bas Thijssen gaat ruim over. Een aantal corners van Oostrum leveren geen groot gevaar op maar Achates wordt met momenten aardig achteruit gedwongen. In de 82e minuut wordt een handsbal in de zestien van Oostrum gezien door scheidsrechter Verrijth en hij fluit voor een strafschop. Jeroey Lekatompessy gaat achter de bal staan maar zijn inzet wordt door de Poolse keeper Adrian Wolniak knap tegengehouden. Daarna volgt een hachelijke situatie, een Oostrum verdediger is als eerste bij de bal maar knalt de bal volop tegen zijn eigen keeper aan. Hier is Pim Konings er als de kippen bij en hij zet Achates op een 1-2 voorsprong. De voorsprong wordt door Achates echter alweer in dezelfde minuut weggegeven. Een dribbel vanaf het middenveld mag veel te lang doorgezet worden zonder dat er ingegrepen wordt en de voorzet wordt bij de tweede paal binnen gegleden door Kenny Lommen: 2-2. Daarna komt Achates goed weg wanneer Nick Vergeldt in vrijstaande positie overkopt. In de extra tijd loopt Achates nog tegen een onterechte nederlaag aan. Freek Konings krijgt een bal niet weggewerkt en de afvallende bal wordt door invaller Jelt Verrijth vanaf rand zestien hard binnen geschoten. Hierdoor verliest Achates met 3-2 van Oostrum en wordt het toch weer eens tijd voor drie punten voor het elftal van Michel van de Venn. Uitgelezen mogelijkheid is er gelijk aanstaande zondag tegen Montagnards, bij de opening van het seizoen werden zij met 0-10 verslagen. Montagnards staat echter maar 6 punten achter Achates en speelde niet zo lang geleden nog gelijk tegen EWC’46 en Oostrum.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Joep Stamer, Gijs Thijssen, Daniel de Oude, Sjors Weijers, Giel Loeffen, Freek Konings, Jeroey Lekatompessy, Jerral Taihuttu (61. Pim Konings), Bas Thijssen en Ruben Albers.

Scheidsrechter: Lemmens (na 15 minuten vervangen door grensrechter Verrijth van Oostrum)

Doelpunten:
20. Jeroey Lekatompessy 0-1
30. Marwin Hermans 1-1
81. Pim Konings 1-2
82. Kenny Lommen 2-2
90. Jelt Verrijth 3-2

Gele kaarten: geen