St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates haalt flink uit tegen FC Uden (1-5)

Achates haalt flink uit tegen FC Uden (1-5)

22 oktober 2018

Achates verstevigde plek 5 op de ranglijst door vandaag hard uit te halen tegen FC Uden. Op het redelijk goede kunstgras in Uden met een heerlijk zonnetje speelde Achates een hele goede eerste helft. Bij Achates stond vandaag Sjors Weijers voor het eerst dit seizoen op het veld na enkele lichte blessures. Damien Matulessy nam voor het eerst weer plaats op de reservebank nadat hij in de eerste bekerwedstrijd tegen Stormvogels’28 geblesseerd uitviel. Het team van Michel van de Venn was in het begin het meest aan de bal en laatste man Siem Loeffen had al snel door dat er veel mogelijkheden lagen om door te schuiven naar het middenveld. Het eerste gevaar komt hier dan ook uit voort wanneer Siem Loeffen de opkomende rechtsback Jerral Taihuttu diepstuurt. Jerral Taihuttu geeft voor maar JP ten Haaf zijn inzet mist richting en gaat hard en hoog over. Kort daarna is er hetzelfde concept: Siem Loeffen met een goede steekpass op Jerral Taihuttu die hoog voorgeeft vanaf de zijkant, daar weet spits JP ten Haaf bij de tweede paal de FC Uden keeper te verschalken met een kopbal: 0-1. Scheidsrechter Meijer is vandaag zeker niet op de hand van Achates maar gelukkig brengt dit Achates niet in de problemen, Siem Loeffen krijgt wel een onnodige gele kaart in de eerste helft. Vlak voor rust gaat het ineens een razend snel. In de 41e minuut gaat Teun Lemmen op snelheid voorbij zijn tegenstander en weet hij met een klein beetje geluk de bal bij Jeroey Lekatompessy te krijgen, zijn schot wordt nog getoucheerd door een verdediger van FC Uden maar verdwijnt wel in het netje. Kort daarna ontvangt JP ten Haaf de bal in de zestien en komt de bal via een verdediger voor de voeten van Giel Loeffen. Giel Loeffen die zelden scoort haalt dit keer uit de stuiter verwoestend en doeltreffend uit. Vlak voor het rustsignaal onderschept Sjors Weijers een bal en stuurt hij JP ten Haaf weg, JP ten Haaf geeft ineens voor naar Teun Lemmen en hij glijdt de 0-4 binnen onder de keeper door. Daardoor gaat Achates met een luxe 0-4 voorsprong de rust in.

JP ten Haaf heeft wat rugklachten en wordt uit voorzorg in de rust vervangen door Kai Bicentini. Wanneer Achates al snel na rust ook de 0-5 scoort lijkt er een monsterscore aan te komen. Teun Lemmen kan eenvoudig zijn tweede van de wedstrijd maken als Siem Loeffen de bal panklaar voorgeeft. Siem Loeffen die de vorige competitiewedstrijd hamstringklachten had maar gewoon de wedstrijd uitspeelde wordt vervolgens ook gespaard en in de 59e minuut maakt Damien Matulessy zijn eerste speelminuten deze competitie. In de 65e minuut maakt invaller Bryan van Schaijk de Udense eretreffer door bij de eerste paal hard binnen te schieten. FC Uden krijgt daarna wat meer balbezit maar de paar keer dat ze gevaarlijk worden grijpt Sjoerd Peeters goed in. Aan de andere kant wordt Damien Matulessy een keer goed vrijgespeeld waarna hij de zestien in kan dribbelen, zijn schot is echter te zacht en niet ver genoeg richting de hoek waardoor de keeper kan tegenhouden. Ook de corner die daarop volgt is een prooi voor de keeper wanneer Bob Bindels de bal hard recht in zijn handen kopt. De ingevallen spits Kai Bicentini krijgt ook nog een levensgrote kans maar schiet de bal recht op de voeten van de keeper, Damien Matulessy is meegekomen en kan de rebound eenvoudig binnentikken. In eerste instantie keurt de scheidsrechter de goal goed maar na een kort bezoekje bij de zijlijn en FC Uden grensrechter wordt de zesde Achates goal toch nog afgekeurd. Achates pakt vandaag dus verdiend 3 punten tegen een zwak FC Uden en staat daarmee na vijf wedstrijden 5e met 3 punten achterstand op koploper Hapse Boys. Volgende week speelt Achates thuis op de Niersvallei tegen rode lantaarndrager HBV uit Beers die afgelopen zondag tegen Milsbeek hun eerste punt behaalde deze jaargang.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Siem Loeffen (59. Damien Matulessy), Jop Loeffen, Sjors Weijers, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (75. Yanick Cillessen), JP ten Haaf (46. Kai Bicentini) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
17. JP ten Haaf 0-1
41. Jeroey Lekatompessy 0-2
43. Giel Loeffen 0-3
45. Teun Lemmen 0-4
49. Teun Lemmen 0-5
65. Bryan van Schaijk 1-5

Gele kaart:
Achates: Siem Loeffen