St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates haalt moeizaam de overwinning binnen tegen HBV Beers

Achates haalt moeizaam de overwinning binnen tegen HBV Beers

23 oktober 2017

In een matig bezochte wedstrijd heeft Achates de drie punten op de Niersvallei kunnen houden. Vooral het eerste halfuur was oogstrelend om te zien met mooie en snelle aanvallen over de vleugels. HBV kon alleen maar teruglopen en hopen, dat de schade beperkt zou blijven. Vooral Jelle Hendriks was in de eerste helft en bijna ongrijpbaar voor zijn opponent. Na ongeveer een kwartier was keeper Roy Toonders attent bij een inzet van laatstgenoemde. Even later kopte Jeroey Lekatompessy een vrije trap bij de tweede paal goed terug, maar het bracht nog geen succes. Scheidsrechter M. Selten uit Haps paste goed de voordeelregel toe. In de 21e minuut was J.P. ten Haaf sterk in het afschermen van de bal en hij legde de bal pan klaar voor Jelle Hendriks, die met een schuiver de Beerse keeper kansloos liet. Taleb Sarkouk was deze middag weer de aanjager en bij vele acties betrokken. Het eerste wapenfeit van HBV was na ruim 25 minuten en Hein de Jager wist de inzet van aanvoerder Jeroen van Sonsbeek corner te tikken. Even later was Jean Paul ten Haaf dicht bij een treffer, maar in de zestien werd hij dusdanig gehinderd, dat de mooie kans verloren gaat. Aan de andere kant was wederom Jeroen van Sonsbeek gevaarlijk, maar zijn schot werd goed geblokt. Door een moeilijke terugspeelbal moest aanvoerder Johan Kleynen net op de eigen helft bij een uitval aan de noodrem trekken, maar hij komt er zonder kaart goed vanaf. Van het overwicht van Achates was aan het eind van de eerste helft niet veel meer over. Toch ging in blessuretijd bij een uitval over links Taleb Sarkouk goed door tot aan de achterlijn en zijn voorzet wordt uitstekend binnengeschoten door J.P. ten Haaf (2-0).

In de 2e helft schiet Achates uit de startblokken, maar een snelle goal van Jelle Hendriks wordt wegens buitenspel afgekeurd. Helaas was de opleving van korte duur en HBV kreeg allengs meer geloof in eigen kunnen. In de eerste helft viel elke klutsbal goed voor Achates, maar nu was het andersom. In de 53e minuut leidde dom balverlies op het middenveld de tegentreffer in. Lars Upperschoten is de gevierde man en zijn treffer in linker bovenhoek mocht er zijn (2-1). Gelijk vanaf de aftrap komt Jeroey Lekatompessy net te kort om de bal in de goal te prikken. Nog binnen het uur is Beers ongelukkig als een schot op de lat komt en de rebound wordt geblokt. Even later is aanvoerder Van Sonsbeek hevig gefrustreerd als zijn goal wegens buitenspel wordt afgekeurd. De irritatie loopt behoorlijk op en de 18 jarige scheidsrechter Selten heeft de handen vol om de gemoederen te bedaren. In de 67e minuut komt de Lars Upperschoten hard in aanraking met keeper Hein de Jager. Dizzy moet hij het veld verlaten. HBV is nog eenmaal kansrijk, maar verprutst deze laatste kans jammerlijk. Enkele gele kaarten en een gefrustreerde HBV assistent scheidsrechter maken het slot erg rommelig. Voetballend zit het wel goed bij Achates, maar de krachtenverdeling vereist nog een betere dosering over de volle negentig minuten.

Volgende week de gemeentelijke derby in en tegen Heijen.

Karakteristieken:

Toeschouwers: 80.

Opstelling V.V. Achates:
Hein de Jager, Giel Loeffen, Johan Kleynen(87/Jop Loeffen),  Damien Matulessy, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (87/Jos Hendrix), Jelle Hendriks, JP ten Haaf en Jorai Matulessy, (46/Paul Toonen).

Scheidsrechter: M. Selten uit Haps

Doelpuntenmakers:
1-0 21. Jelle Hendriks
2-0 45. Jean Paul ten Haaf
2-1 53. Lars Uppelschoten

Geel:
VV Achates: Johan Kleynen en Jelle Hendriks
HBV Beers: Bart Derks