St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates had meer verdiend in bekerduel tegen Stormvogels

Achates had meer verdiend in bekerduel tegen Stormvogels

3 september 2018

Het nieuwe seizoen is weer gestart met de gebruikelijke bekerwedstrijden. In de eerste helft speelde Achates onzeker, de passes kwamen nogal eens niet aan en de spelers lieten zich teveel afbluffen door een tegenstander met meer routine en slimheid in de duels. De eerste de beste uitval van de Siebengewalders was gelijk raak. Niet resoluut ingrijpen van een drietal Achates spelers wordt al in de 5e minuut simpel afgestraft door de diep gestuurde Dawid Becmer.

Rond de 10e minuut maakt Achates via Teun Lemmen gelijk, maar het doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd en ook Siebengewald overkomt dit in de 22e minuut, wanneer Tom Huberts wordt teruggefloten. Keeper Sjoerd Peeters (18 jaar) is de winnaar als oud-Achatesspeler Thijn Fransman vrij voor hem verschijnt. Aan Achateszijde is het spel te traag om verrassend te kunnen zijn, aanvallend kunnen we in de 4-2-4 opstelling geen vuist maken en de verdediging is, met de debuterende Bob Bindels, nog niet op elkaar ingespeeld om solide te opereren.

Na de pauze zien we een Achatesteam, dat in alle linies de schroom van zich af heeft gegooid en sneller en beter combineert. Kwalitatief herbergt de zeer jonge ploeg van trainer Michel van der Venn voldoende klasse, maar fysiek houdt het niet over. In de 55e gaat Giel Loeffen op rechts goed door, maar wordt op appel van de assistent-scheidsrechter teruggefloten. Af en toe wordt het wat grimmiger in het veld en uiteindelijk krijgt Stormvogels vier keer geel en Achates tweemaal. Luuk Reijnen komt met geel goed weg als hij Siem Loeffen van achteren onderuit haalt. Gezegd moet worden, dat scheidsrechter Benders niet sterk floot en onzeker en warrig was in zijn beslissingen. In de 62e minuut zet Taleb Sarkouk voor en zijn inzet wordt door Jeroey Lekatompessy binnengekopt. De scheidsrechter keurt het doelpunt om onduidelijke redenen af, temeer daar er ook niet voor buitenspel is gevlagd. Corners te over voor Achates, maar ‘net niet’ is steeds de uitkomst. Jerral Taihuttu is in de 75e minuut niet gelukkig als zijn lob over de keeper nog van de lijn wordt gehaald. Stormvogels krijgt sporadisch een counter mogelijkheid, maar keeper Sjoerd Peeters is attent. Bij Achates debuteert in de 2e helft ook de 18-jarige Levi Schoeber verdienstelijk en ook Michiel Vloet en Gijs Thijssen komen nog binnen de lijnen. De stand op het scorebord verandert niet meer en Stormvogels is daarmee over bedeeld.

Zondag het tweede bekerduel in Wellerlooi tegen RESIA, aanvang 14.30 uur.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Jop Loeffen (79. Gijs Thijssen), Bob Bindels, Damien Matulessy, Jerral Taihuttu, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (79. Michiel Vloet, Kai Bicentini (61. Levi Schoeber) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
5. Dawid Becmer 0-1

Scheidsechter: Robert Benders uit Cuijk

Toeschouwers: 100

Gele kaarten:
Achates: Taleb Sarkouk en Bob Bindels.
Stormvogels: Tjeu Jansen, Luuk Reijnen, Thomas Creemers en Dawid Becmer.